Je leest:

Plan voor holebi & transgender wijk in Nederlands Tilburg + video. + UPDATE

Een volledig omheinde wijk waar holebi's en transgenders veilig kunnen wonen. Tilburg zou met deze Gay Village de Nederlandse primeur krijgen. Het is een realisatie van de Nederlandse projectontwikkelaar Blauwhoed. Toch staan er momenteel nog geen holebi's en transgenders te springen om apart te gaan wonen.

Projectontwikkelaar Blauwhoed wil op het MOB-complex aan de noordkant van Tilburg een holebi & trans wijk ontwikkelen. Onderzoek moet uitwijzen of er genoeg belangstelling voor is. De holebi en transgender gemeenschap in Nederland reageert verdeeld op het plan voor Gay Village. En op sociale media wordt vooral negatief gereageerd op het plan. Toch heeft de projectontwikkelaar al een overeenkomst met de provincie Noord-Brabant en de stad Tilburg.

De gedachte achter de Gay Village is: op het volledig omheinde terrein kunnen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders gegarandeerd veilig wonen, het plan is een reactie op toenemend geweld en pesterijen tegen holebi's en transgenders. Blauwhoed baseert zich onder meer op CBS-onderzoek van vorig jaar, waaruit bleek dat 22 procent van de Nederlandse homoseksuele mannen zich soms onveilig voelt in eigen buurt. Amsterdam heeft al een verzorgingstehuis voor holebi's en transgenders. In Amerikaanse staten Florida en Alabama zijn al besloten Gay Villages, ook in Frankrijk werd vorig jaar een plan gelanceerd. Bekijk hieronder een video van de projectontwikkelaar over het nu nog braakliggende terrein waar de Gay Village zou komen:

Gay Village geen oplossing voor veiligheidsprobleem
Aparte wijken zijn geen oplossing voor de veiligheidsproblemen van holebi's en transgenders. Dat is de reactie van COC (holebi en trans federatie) Nederland op de plannen om in Tilburg een omheinde Gay Village te realiseren. Dit is niet de kant die we op moeten gaan om de veiligheidsproblemen van holebi's en transgenders op te lossen, reageert voorzitter Tanja Ineke van COC Nederland. Zij wijst er op dat de projectontwikkelaar in Tilburg CBS-cijfers over onveiligheidsgevoelens van holebi's en transgenders aanhaalt als reden voor dit project.

De veiligheidsproblemen van holebi's en transgenders zijn reëel. Het is aan de politie, gemeenten en de rijksoverheid om die op te lossen. Om er voor te zorgen dat holebi's en transgenders zich in elke stad, elke wijk en elke straat veilig voelen, niet slechts in een aparte wijk met een hek erom. In mei kreeg het COC de toezegging van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) dat bestrijding van holebi en transgender discriminatie de komende jaren een topprioriteit wordt voor de politie. Uit onderzoek blijkt dat zeven op de tien holebi's en transgenders te maken krijgt met fysiek of verbaal geweld wegens haar of zijn seksuele gerichtheid of genderidentiteit. Het aantal meldingen van holebi en transgender discriminatie verdubbelde de afgelopen jaren, van 623 naar 1.143 per jaar. (coc.nl)

UPDATE 18 JUNI - 22 uur: Tilburgse homowijk blijkt pr-stunt voor homodag kermis
Tilburg krijgt geen homowijk, zoals eerder vandaag werd aangekondigd. Het plan blijkt een pr-stunt voor Roze Maandag, de homodag van de Tilburgse kermis.
Op de website gayvillage.nl werd een omheinde wijk aangekondigd voor homo's, biseksuelen en transgenders. De aankondiging leidde tot verontwaardigde reacties. COC Nederland wees erop dat homo's zich overal veilig moeten kunnen voelen en dat het een verkeerde ontwikkeling is als zij zich moeten terugtrekken in een eigen wijk. Roze Maandag wil met de actie aandacht vragen voor het toenemende geweld tegen homo's. De organisatie stelt dat een homowijk niet de oplossing is. (nrc.nl/)

Bron: bd.nl/regio/tilburg 2014

Dit bericht is gepost op 18 June, 2014 en 1844 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder België, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.