NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Lichte straf voor nepagenten die homo's overvielen in Gent, Wetteren en Lebbeke.
Twee neven en twee vrienden van Turkse origine, zijn gisteren veroordeeld omdat ze verkleedt als politieagenten homo's overvielen en verplichten zich voor een camera te bevredigen. Het parket vroeg tien jaar en de rechtbank tilde zwaar aan de feiten, die voor de slachtoffers erg traumatisch waren, maar toch komen de daders er met een lichte straf vanaf vanwege hun jonge leeftijd.

De twee neven kregen de zwaarste straffen. De 19-jarige A.C kwam er met zes jaar van af, waarvan 32 maanden met uitstel. (Wat neerkomt op minder dan drie jaar effectief waarvan hij dan vermoedelijk maar iets meer dan de helft moet uitzitten). Zijn neef de 18-jarige S.Y kreeg vijf jaar cel waarvan veertig maanden effectief. (Wat ongeveer neerkomt op hetzelfde als A.C. De twee anderen wiens naam niet is genoemd kwamen er vanaf met 1 jaar. De vier moeten ook hun slachtoffers een schadevergoeding betalen.

De twee neven maakten onder andere een slachtoffer in Gent. Ze vielen binnen bij een Mechelse student die in Gent op kot zit. De twee gaven zich uit voor politieagenten en waren gewapend, droegen handschoenen en toonde valse politiebadges. Onder bedreiging van een alarmpistool moest de student zijn laptop en iPhone afgeven. Maar daar bleef het niet bij. De daders verplichten de jongen mee te gaan naar een bankautomaat om daar zijn rekening te plunderen. Terug op het kot aangekomen werd het slachtoffer verplicht zich uit te kleden en zichzelf te bevredigen. De twee daders filmden alles en dreigden ermee het filmpje op internet te zetten als hij naar de politie zou stappen. Op die manier maakten ze tientallen slachtoffers, onder andere ook nog in Wetteren en Lebbeke. De daders vonden hun slachtoffers op internet via homo dating. Volgens de procureur bestaat de kans dat er meer slachtoffers zijn maar hebben er slechts enkelen aangifte durven doen.

Het openbaar ministerie had voor de 19-jarige Cem A, die wordt gezien als initiatiefnemer tien jaar cel gevraagd. Voor zijn 18-jarige neef Serkan Y eiste de procureur acht jaar. Tijdens het proces zei de advocaat van Cem A: Mijn cliënt is zelf homoseksueel en zocht zijn slachtoffers via een datingsite voor homo's", pleitte Steven Hendrickx, advocaat van Cem A. "Naast homoseksuelen hadden ze het ook gemunt op druggebruikers. Het zijn inderdaad intimiderende feiten, maar laat ons niet overdrijven. Ze hebben de slachtoffers eigenlijk nooit aangeraakt. Mijn cliënt heeft een moeilijke jeugd gehad, zeker nadat hij uit de kast kwam. Ik vraag een voorwaardelijke straf". Die kwam er dus niet. De advocaat van Serkan Y zei: "Mijn cliënt speelde een tweederangsrol, hij is hetero en verslaafd aan weed. Hij ging vaak mee naar binnen maar speelde geen actieve rol, hij stond daar dan versuft onder invloed van alcohol en cannabis, en omdat hij heteroseksueel is zonderde hij zich af als zijn neef de slachtoffers beval zich te bevredigen."

Beide daders kregen een lichtere straf dan gevraagd. Volgens de rechter omdat ze nog jong zijn en omdat ze nooit eerder in aanraking kwamen met justitie. De rechter zei: "Het menselijk brein is pas volgroeid tussen twintig en vijfentwintig jaar, en impulsief en apathisch gedrag kan, mits de nodige bijsturing aangepast worden. Ze pleegden op korte tijd veel feiten, in hun drang naar geld moest alles wijken. Het drug gebruik van de jongens kan niet alle feiten vergoelijken maar er is zeker sprake van een deviante persoonlijkheidsstructuur." De twee neven stonden samen terecht met nog twee mededaders die er vanaf kwamen met 1 jaar cel. De neven kregen beide 40 maanden. De vier veroordeelden moeten de slachtoffers ook nog een schadevergoeding betalen.

Bron: nieuwsblad.be en hln.be 2014

Dit bericht is gepost op 17 June, 2014 en 5481 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 


Buitenlands nieuws

Meeste mama's laten kind zelf uit de kast komen + ouder tips & nuttige (BE) links voor ouders van holebi of trans kind.

 

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 


Showbizz & Sport

Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel.

 

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.