Schots Amerikaans homo acteur gekroond lid orde Britse Rijk van Koninginnedag erelijst.

De Schotse Amerikaanse acteur en zanger John Barrowman is zopas bekroond als Lid van de Orde van het Britse Rijk in de Koninginnedag erelijst, voor zijn inzet voor entertainment en liefdadigheid. Barrowman zet zich al jaren in voor de holebi & transgender rechten organisatie Stonewall, en het Make A Difference Trust, een organisatie die zich inzet voor mensen met Hiv en Aids.

De openlijke homo acteur bekent van zijn rollen uit Doctor Who en Torchwood kreeg de bekroning vandaag net als vele anderen. De Queen's Birthday Honours list werd vandaag bekend gemaakt en bevat ook grote namen als Angelina Jolie die de titel van ere dame kreeg voor haar werk en hulp om een einde te maken aan seksueel geweld tegenover vrouwen in oorlogstijd en daarbuiten. Ook een Britse homo priester kreeg de bekroning vandaag (zie link naar dat nieuws bericht onderaan).

Barrowman wist al een tijdje dat hij de prijs ging krijgen en vond het naar eigen zeggen moeilijk om daarover te zwijgen. Verder liet hij weten blij te zijn met de bekroning, en dat hij trots is Schot te zijn, trots is een inwoner van Groot-Brittanniƫ te zijn, en trots op het feit dat hij deze bekroning kreeg. Barrowman, 49, ging in 2006 een Brits Civil Partnership aan. Vorig jaar stapte hij met zijn vriend Scott Gill in het huwelijksbootje in Californie. De acteur woont al sinds zijn 9de in de Verenigde Staten maar heeft nog een Schots paspoort. Recent bekende hij dat hij samen met zijn vriend in de toekomst een ouder kind zouden willen adopteren.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 14 June, 2014 en 2980 keer gelezen.