Je leest:

Iran geeft voor het eerst toe dat er holebi's bestaan in hun land, en hetero's zijn losbandig.
In 2007 en later kwam Iran veelvuldig in het nieuws omdat er regelmatig homo's ter dood werden veroordeeld door ophanging. De wereld was ook meermaals in shock toen bleek dat het vaak om homo tieners ging. Om alles te verdoezelen spraken ze van ter dood veroordeelde dieven, moordenaars of verkrachters. In 2007 zei toenmalig president Ahmadinejad zelfs dat er geen homo's bestaan in zijn land.

Vandaag geeft men in Iran voor het eerst toe dat er wel degelijk holebi's bestaan in het land. Dat doen ze zelfs in een 82 pagina tellend rapport, gek genoeg op gemaakt tussen 2007 en 2008 door het Iraanse ministerie van onderwijs. Daaruit blijkt niet alleen dat er holebi's bestaan in het land, maar ook dat veel heteroseksuele jongeren zich niet houden aan de wetten die verbieden seks te hebben voor het huwelijk. En dat er ook heel wat jongeren in de seksindustrie werkzaam zijn. In het rapport staat onder andere dat 17,5 procent van de schoolgaande jeugd toegeeft homo of lesbisch te zijn, dat komt neer op 24,889 van het onderzoek onder 141,552 schoolgaande jongeren. En dat terwijl zowel homo's als lesbiennes de doodstraf riskeren in Iran.

Verder blijkt dat veel heteroseksuele studenten de seksuele wetten overtreden. Waarbij het verboden is een relatie te hebben zonder dat er een huwelijk komt, seks te hebben als minderjarige, en seks te hebben voor het huwelijk. Ruim 74 procent gaf toe een heteroseksuele relatie te hebben met seks voor het huwelijk. Het rapport dat de titel draagt: 'Temporary Marriage and its Impact on Lowering Illegitimate Sexual Contacts' staat gepubliceerd op de Iraanse website van het parlement. Hossein Alizadeh, Midden Oosten en Noord Africa programma coŲrdinator voor de International Gay & Lesbian Human Rights Commissie zegt: "Het rapport is geschreven door de geestelijke Hojjatol-Islam, Bahram Shojai, en focust op een onderzoek om een mogelijkheid te creŽren waarbij men tijdelijke huwelijken invoert als oplossing en een einde te maken aan verschillende vormen van 'seksuele onregelmatigheden' binnen de Iraanse gemeenschap".

De statistieken die werden gebruikt in het rapport komen vooral van officiŽle bronnen, sommige daarvan zijn zowel interessant als schokerend. Bijvoorbeeld, in het rapport staat ook dat het Iraanse ministerie van onderwijs ook uitzocht hoeveel jongeren er in de seksindustrie werkzaam zijn. Daaruit blijkt dat dit er meer zijn dan gedacht en dat de gemiddelde leeftijd 15 jaar is. Uit onderzoek van de Shaheed Beheshti blijkt dat zeer veel sekswerkers gehuwd zijn en dat 11 procent van hen daarbij toestemming heeft van hun echtgenoot. En verder bleek ook dat van de 2000 ondervraagde sekswerkers 600 van hen zelf kozen voor de job, en 1400 zegt dat ze in de seksindustrie terecht kwamen via misleiding of dat ze gedwongen werden. Het argument van de auteur is dat seks werk, seks buiten het huwelijk, masturbatie en homoseksualiteit het gevolg zijn van het onvermogen van de jeugd om zich te engageren in een "deftig" huwelijk met seksuele relatie, door de hoge kosten van huwelijken en de sociale verwachtingen rond huwelijken. De auteur van het rapport stelt dat tijdelijke huwelijken een einde kan maken aan al die seksuele uitspattingen. Tijdelijke huwelijken is aanvaard binnen de sjiitische moslim gemeenschap en toegestaan onder de Iraanse wet. Het kan lang genoeg duren om tot je 99ste verjaardag seks te hebben zonder strafbaar te zijn. Maar terwijl het religieus gesanctioneerd is, wordt het afgekeurd door de samenleving.

Extra info:
Homoseksualiteit is nog steeds strafbaar in Iran, men riskeert als homo ťn lesbienne de doodstaf. In 2008 schafte het land de doodstaf voor minderjarigen onder grote internationale druk af. Toch worden er nog steeds minderjarigen ter dood veroordeeld waarbij men dan beweert dat de slachtoffers ouder zijn.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 13 June, 2014 en 2157 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.