Je leest:

Iran geeft voor het eerst toe dat er holebi's bestaan in hun land, en hetero's zijn losbandig.
In 2007 en later kwam Iran veelvuldig in het nieuws omdat er regelmatig homo's ter dood werden veroordeeld door ophanging. De wereld was ook meermaals in shock toen bleek dat het vaak om homo tieners ging. Om alles te verdoezelen spraken ze van ter dood veroordeelde dieven, moordenaars of verkrachters. In 2007 zei toenmalig president Ahmadinejad zelfs dat er geen homo's bestaan in zijn land.

Vandaag geeft men in Iran voor het eerst toe dat er wel degelijk holebi's bestaan in het land. Dat doen ze zelfs in een 82 pagina tellend rapport, gek genoeg op gemaakt tussen 2007 en 2008 door het Iraanse ministerie van onderwijs. Daaruit blijkt niet alleen dat er holebi's bestaan in het land, maar ook dat veel heteroseksuele jongeren zich niet houden aan de wetten die verbieden seks te hebben voor het huwelijk. En dat er ook heel wat jongeren in de seksindustrie werkzaam zijn. In het rapport staat onder andere dat 17,5 procent van de schoolgaande jeugd toegeeft homo of lesbisch te zijn, dat komt neer op 24,889 van het onderzoek onder 141,552 schoolgaande jongeren. En dat terwijl zowel homo's als lesbiennes de doodstraf riskeren in Iran.

Verder blijkt dat veel heteroseksuele studenten de seksuele wetten overtreden. Waarbij het verboden is een relatie te hebben zonder dat er een huwelijk komt, seks te hebben als minderjarige, en seks te hebben voor het huwelijk. Ruim 74 procent gaf toe een heteroseksuele relatie te hebben met seks voor het huwelijk. Het rapport dat de titel draagt: 'Temporary Marriage and its Impact on Lowering Illegitimate Sexual Contacts' staat gepubliceerd op de Iraanse website van het parlement. Hossein Alizadeh, Midden Oosten en Noord Africa programma coördinator voor de International Gay & Lesbian Human Rights Commissie zegt: "Het rapport is geschreven door de geestelijke Hojjatol-Islam, Bahram Shojai, en focust op een onderzoek om een mogelijkheid te creëren waarbij men tijdelijke huwelijken invoert als oplossing en een einde te maken aan verschillende vormen van 'seksuele onregelmatigheden' binnen de Iraanse gemeenschap".

De statistieken die werden gebruikt in het rapport komen vooral van officiële bronnen, sommige daarvan zijn zowel interessant als schokerend. Bijvoorbeeld, in het rapport staat ook dat het Iraanse ministerie van onderwijs ook uitzocht hoeveel jongeren er in de seksindustrie werkzaam zijn. Daaruit blijkt dat dit er meer zijn dan gedacht en dat de gemiddelde leeftijd 15 jaar is. Uit onderzoek van de Shaheed Beheshti blijkt dat zeer veel sekswerkers gehuwd zijn en dat 11 procent van hen daarbij toestemming heeft van hun echtgenoot. En verder bleek ook dat van de 2000 ondervraagde sekswerkers 600 van hen zelf kozen voor de job, en 1400 zegt dat ze in de seksindustrie terecht kwamen via misleiding of dat ze gedwongen werden. Het argument van de auteur is dat seks werk, seks buiten het huwelijk, masturbatie en homoseksualiteit het gevolg zijn van het onvermogen van de jeugd om zich te engageren in een "deftig" huwelijk met seksuele relatie, door de hoge kosten van huwelijken en de sociale verwachtingen rond huwelijken. De auteur van het rapport stelt dat tijdelijke huwelijken een einde kan maken aan al die seksuele uitspattingen. Tijdelijke huwelijken is aanvaard binnen de sjiitische moslim gemeenschap en toegestaan onder de Iraanse wet. Het kan lang genoeg duren om tot je 99ste verjaardag seks te hebben zonder strafbaar te zijn. Maar terwijl het religieus gesanctioneerd is, wordt het afgekeurd door de samenleving.

Extra info:
Homoseksualiteit is nog steeds strafbaar in Iran, men riskeert als homo én lesbienne de doodstaf. In 2008 schafte het land de doodstaf voor minderjarigen onder grote internationale druk af. Toch worden er nog steeds minderjarigen ter dood veroordeeld waarbij men dan beweert dat de slachtoffers ouder zijn.

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 13 June, 2014 en 2191 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween
01 november 2019 - 30Years La Demence
01 november 2019 - Boots Club Big Bang
02 november 2019 - Boots Club Anniversary
02 november 2019 - 30Years La Demence
02 november 2019 - Women Only

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Waals politicus slachtoffer van homofobie.

 

Vrouw in sport bestuur, homo of lesbisch in de sport! nog steeds niet vanzelfsprekend in ons Belgenlandje.

 

Danser Davy Brocatus wachtte bijna drie jaar op zijn intussen echtgenoot Anatoly.

 

Hoe de coming out ging van zes bekende Vlaamse holebi's en een transgender.

 

Vlaams actrice Joke Devynck over haar relatie met een vrouw.

 

Winnaar Vlaamse Inclusive werkgever (holebi & trans+ vriendelijk enz..) bekend gemaakt.

 

Drie Vlaamse ouders over hoe het was toen hun kind uit de (homo/lesbische) kast kwam.

 

Maak kennis met Alexander, de dove man achter Lola McQueen uit Belgium’s Got Talent.

 


Buitenlands nieuws

Ook Hong Kong volgt niet het voorbeeld van Taiwan rond huwelijksgelijkheid.

 

Almere krijgt als eerste stad in Europa een Transgender zebrapad + extra info.

 

Coca-Cola moet geldboete betalen voor homo & lesbische posters in Hongarije.

 

Haatmisdaden tegen holebi's en transgenders blijven stijgen in Engeland & Wales.

 

Oeganda legt vijf jaar oude wet die holebi zijn straft met de dood opnieuw op tafel.

 

Flashmob huwelijksvideo van homo koppel gaat viraal.

 


Showbizz nieuws

Opschudding over uitspraken van Brits presentator over gender & transgender, petitie eist zijn ontslag.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.

 

Zanger Stromae boos op tegenstanders van wet die lesbische koppels e.a meer rechten geeft.

 

Wereldkampioen en Olympisch goud winnende top sporter komt uit de kast.

 

Britse cricket speelsters ondanks afkeuren van ouders verloofd.