11-jarige schrijft brief naar eerste minister om homohuwelijk te legaliseren.

Een 11-jarige Australische jongen heeft een brief geschreven aan de Australische eerste minister Tony Abbott om te vragen om het huwelijk open te stellen voor holebi's zodat zijn moeder ook in Australiƫ kan trouwen met haar vriendin. De jongen kreeg een brief terug van Abbott.

Orlando Burcham, 11, schreef een brief aan Abbott waarin hij vroeg of die ooit van plan is om het homohuwelijk toe te staan in Australiƫ. "Veel mensen zijn gelukkig getrouwd, dus waarom verbied u dan dat twee vrouwen of twee mannen trouwen in dit mooie land? Je bent verkozen om ons land te vertegenwoordigen, niet jezelf. Mijn moeder is gay en zelfs jouw eigen zus is gay. En duizenden anderen zijn dat ook. En wat ook bijzonder is, is het feit dat je mijn moeder vast wel al eens ontmoet zal hebben, want ze is raadslid Cordelia Troy die lid is van de Liberale partij en momenteel ook plaatsvervangend burgemeester. Het is erg zielig dat u Australische holebi's niet laat trouwen, terwijl er duizenden mensen hier komen trouwen, ze denken dan, oh wat een mooi land, laten we hier trouwen, maar dan ontdekken ze plots, oh neen, wij kunnen hier niet trouwen. Als ze hetero zijn kan dat wel. Dat is niet eerlijk. Mijn mama is getrouwd, maar dat gebeurde in New York, en dat koste veel geld, niet alle mensen hebben veel geld." Verder schreef Orlando nogmaals dat Abbott moet onthouden dat hij verkozen is door het volk, en dat het niet juist is dat het homohuwelijk niet kan alleen maar omdat hij denkt dat het verkeerd is. Hij vraagt zich in zijn brief ook af of de mening van de mensen dan niet telt. En dat hij hoopt dat hij als eerste minister ooit van mening verandert.

Eerste minister Abbott schreef Orlando terug, waarin hij hem eerst bedankte voor diens brief. Verder schreef hij dat hij de mening van Orlando respecteert maar dat hij een verdediger is van de Marriage Act uit 1961 die het huwelijk enkel omschrijft als mogelijk tussen man en vrouw. Verder schreef hij dat niet hij het beleid kan veranderen maar dat dit het werk ik van de coalitie partij. Tot slot liet de eerste minister nog weten dat ondanks het feit dat hun meningen verschillen hij respect heeft voor de mening van Orlando en dat dialoog tussen de overheid en burgers zorgt voor een sterke democratie.

De moeder van Orlando zegt erg trots te zijn op haar zoon. "Hij heeft zo een groot hart voor gelijkheid. Op een avond was hij een brief aan het schrijven, hij vroeg me alleen hoe je zielig (pathetic) schrijft. Pas toen ging ik kijken wat hij was aan het doen. Hij vertelde me dat hij de brief schreef nadat hij op de Tv had gehoord dat in december van vorig jaar het Australian Capital Territory het homohuwelijk had gelegaliseerd, maar dat vijf dagen later het hoogste hof in Australiƫ die legaliteit ongedaan maakte. Pittig detail bij dit alles. Eerste minister Abbott heeft een lesbische zus die vorig jaar trouwde, maar Abbott weigerde aanwezig te zijn op het huwelijk van zijn eigen zus omdat hij tegen het homohuwelijk is, en dat naar eigen zeggen altijd zal blijven.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
AMERIKAANSE JONGEN VAN 11 WINT STRIJD TEGEN HOMOFOBE POLITICUS (2013)
10-JARIGE SCHRIJFT BRIEF AAN OBAMA (2012)
8-JARIGE IS BANG DAT ZIJN MAMA NAAR DE CEL MOET OMDAT ZE LESBISCH IS (2012)
10-JARIGE WINT RECHT OM TE PRATEN OVER HOLEBI'S OP SCHOOL (2012)
9-JARIGE HIELD IN ZIJN EENTJE TEGENDEMONSTRATIE BIJ HOMOFOBEN (2012)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 12 June, 2014 en 1910 keer gelezen.