President Obama belt homo producer op nadat hij film zag + video.

President Obama heeft recent de Amerikaans schrijver, producer en regisseur, Ryan Murphy, opgebeld om hem te feliciteren met zijn film The Normal Heart. Obama liet weten dat hij de film over een aids activist heeft gezien en dat hij erg onder de indruk was.

Murphy, openlijk homo en ook bekend als bedenker van de serie Nip/Tuck, medebedenker producer en schrijver van de serie Glee, liet weten vereerd te zijn na het telefoontje van de Amerikaanse president. Dat ook bijzonder was omdat eerder activist en acteur Mark Ruffalo, de Amerikaanse federale overheid veroordeelde omwille van hun onverschilligheid inzake aids in de jaren 80. Want in grote tegenstelling tot Obama, bleef toenmalig president Ronald Reagan zich hullen in stil zwijgen in plaats van de crisis aan te pakken, die toen vele leven koste, waarbij Ruffalo nog zei dat het aantal slachtoffers toen lager had kunnen liggen als de overheid niet zo lang was blijven zwijgen.

The Normal Heart is een aangrijpend en waargebeurd verhaal over een groep New Yorkers tijdens de opkomst van de aids-epidemie in de jaren 80. Hun strijd tegen de gevestigde orde plaatst de onderlinge relaties onder hoogspanning. In de film enkele grote bekende namen als: Jonathan Groff - Julia Roberts - Jim Parsons, Mark Ruffalo en Matt Bomer.

Het hoofdpersonage uit de film is gebaseerd op aids-activist Larry Kramer, die bovendien destijds (1985) het toneelstuk The Normal Heart schreef, dat lange tijd met succes op Broadway speelde. Het theaterstuk ontving drie Tony Awards en kreeg tal van lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Kramer woont nu in New York City en Connecticut. Als antwoord op de Aids-crisis richtte hij destijds ook de Gay Men's Health Crisis op, de grootste organisatie van zijn soort op de wereld. Daarnaast richtte hij ook nog Act Up op, een protestorganisatie die wordt geaccrediteerd door het veranderen van het volksgezondheidsbeleid en de openbare voorlichting van Hiv en Aids. Bekijk hieronder de filmtrailer:
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 10 June, 2014 en 2274 keer gelezen.