Europees land verbiedt homohuwelijk bij wet (2014)

Slowakije heeft zopas een wet aangenomen die het homohuwelijk verbied. Het verbod is opgenomen in de grondwet van het land. Er was een twee derde meerderheid nodig voor het wetsvoorstel. 102 van de 105 wetgevers stemden voor, slechts 18 stemden tegen. De wet kreeg steun van de oppositie partij de christen Democraten en van de regerende Smer Sociaal Democratische partij van eerste minister Robert Fico.

Politieke waarnemers zeggend at de stemming en het verbod er zijn gekomen omdat eerste minister Robert Fico in maart faalde met zijn kandidatuur voor het presidentschap. Het homohuwelijks verbod is een beslissing van de overheid want uit een eerdere recente poll blijkt dat ruim 47 procent van de Slowaken voorstander zijn van legale partnerschappen of een homohuwelijk.

Slowakije heeft verder ook geen legale partnerschappen voor holebi koppels. Wel staat men toe dat alleenstaande homo's of lesbiennes kinderen adopteren. En omdat het land destijds wou toetreden tot de Europese Unie kwam er in 2004 een wet die beschermt tegen discriminatie op basis van seksuele geaardheid en pas vorig jaar kwam er een wet die seksuele geaardheid toevoegde als grond van haat misdaden. En daar blijft het bij.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 05 June, 2014 en 2103 keer gelezen.