Bekende Belg dansleraar en man gediscrimineerd in eigen B&BDe bekende Belgische dansleraar Davy Brocatus en zijn echtgenoot Anatoly Nefedov hebben twee keer op korte tijd te maken gekregen met homofobie in hun eigen Bed & Breakfast in Antwerpen, Studios 1-2-3. Om dit in de toekomst te vermijden hebben ze nu een nieuwe calusule opgenomen in hun reglement van hun eigen B&B.

Wie bij ons op bezoek komt, moet respect hebben voor de gastheren, vindt Brocatus. Voor het eerst in mijn leven heb ik gevoeld wat het is om echt gediscrimineerd te worden. En dat in de veiligheid van mijn eigen zaak. Anatoly en ik zijn hier echt door geraakt. zegt hij onder andere in gazet van Antwerpen en in het nieuwsblad.

Het begon afgelopen week met een Amerikaans gezin met twee kinderen. We konden niets goeds doen voor die familie, vertelt Brocatus. En de vader wilde ons geen blik gunnen. Toen ik hun suite opruimde, vond ik de reden: ze waren lid van Christ Embassy, een religieuze groepering die het niet begrepen heeft op holebi's. Brocatus probeerde een ander hotel te boeken voor het gezin, maar alles bleek volzet. Uiteindelijk zijn ze toch twee dagen vroeger vertrokken dan gepland, aldus Brocatus. Zondagochtend zijn ze uitgecheckt. Die avond wilde een ander gezin inchecken. Het waren moslims uit Nederland. Ook zij hadden een probleem met mijn geaardheid en gaven zelf aan dat ze liever niet bij ons logeerden. Toen heb ik er korte metten mee gemaakt. Tegen ons beleid in, heb ik hen hun geld teruggegeven en de deur gewezen. Ik wou me niet weer laten vernederen.

Brocatus en zijn man zeggen dat ze geen gerechtelijke stappen gaan ondernemen tegen de twee gezinnen. Wel willen ze in de toekomst gelijkaardige problemen voorkomen en hebben nu een clausule opgenomen in hun huishoudelijk reglement Als ik merk dat er onder mijn dak gediscrimineerd wordt, om welke reden dan ook, worden alle afspraken tussen ons en de klant onmiddellijk verbroken. Discriminatie op basis van seksuele geaardheid is bij wet verboden en wie hier logeert, moet zich daaraan houden.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
DAVY BROCATUS & MAN VIEREN HUWELIJKSVERJAARDAG MAAR SCHOONOUDERS WETEN VAN NIETS (2013)

gva.be en nieuwsblad.be 2014

Dit bericht is gepost op 30 May, 2014 en 2850 keer gelezen.