Het laatste taboe in de holebi gemeenschap wereldwijd.

Uit onderzoek blijkt dat er nog een groot taboe heerst onder holebi's, namelijk partner geweld. In de UK bestaat er al enkele jaren een organisatie die zich inzet voor homo en lesbische slachtoffers van partnergeweld. De organisatie Broken Rainbow zegt dat het steeds vaker voor komt maar dat slachtoffers er niet durven over spreken. Onderaan dit artikel een link naar een gelijkaardig artikel van vorig jaar met ook cijfers vanuit ons landje.

Geweld in relaties, dan denkt men steeds aan heteroseksuele koppels waarbij de man de vrouw slaat. Maar dat er ook geweld voorkomt in homo of lesbische relaties is een lang bewaard geheim en een onderwerp dat nog steeds taboe is binnen de holebi gemeenshappen wereldwijd. Daar moet verandering in komen. De Broken Rainbow organisatie uit de UK doet daar alvast zijn best voor en lanceren daarom een nieuwe campagne om holebi's bewust te maken van het feit dat wanneer ze slachtoffer zijn ze aangifte moeten doen en er over moeten praten.

Uit een klein onderzoek blijkt dat toch ruim 45 procent van de holebi's liet weten al eens slachtoffer te zijn geweest van partner geweld. Maar geen van allen durfde daar eerder over spreken laat staan aangifte doen, uit angst om niet serieus te worden genomen, uit angst om niet te worden geloofd. De campagne van de Britse Broken Rainbow organisatie krijgt steun van de Liberale Democraat Lord Brian Paddick, die eerder politie assistent commisaris was. Hij bekende dat hij zelf ooit slachtoffer was van partner geweld, maar dat hij toen niet naar de politie stapte omdat hij nog in de kast zat en zich erg beshaamd voelde. In de afgelopen tien jaar kreeg de Broken Rainbow organisatie al ruim 25.000 telefonische oproepen van holebi slachtoffers van partner geweld, waarvan er vorig jaar 4000.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 25 May, 2014 en 3072 keer gelezen.