Homo's en transgenders gedwongen te leven in afvoerkanalen + video.
Hartverscheurend: een groep homo's en transgenders is in Jamaica verplicht te gaan leven in een storm drain (onweeersafvoerkanaal / regenwater afvoer). Dat blijkt uit een reportage gemaakt door Channel 4 die morgen worden uitgezonden op het Tv-kanaal en waar je onder aan op deze page een stukje uit kan bekijken in de video.

Jamaica is een van de meest homofobe landen ter wereld. Bovendien heeft het ook een van de meeste moorden op transgenders. Het televisie programma volgt Krissy, die na gewelddadige aanvallen wegens openlijk homo en trans zijn werd gedwongen, net als vele anderen, te leven aan de rand van de maatschappij. Waar ze moeten leven in afvoerkanalen. Kirssy leeft daar nu samen met een groep jonge homo's en transgenders, in vuil, slechte condities, armoede en de constante bedreiging van te worden aangevallen zowel door de bevolking als door de overheid.

In Jamaica riskeer je tien jaar celstraf als homo en lesbiennes en transgenders riskeren verkrachting, vervolging en uitsluiting. Ruim 85 procent van de bevolking in Jamaica is van mening dat homoseksualiteit verkeerd is. Eerder bleek uit een kranten artikel (zie link onder de video) dat ouders het vooral moeilijk hebben wanneer hun zoon homo is, een meisje dat lesbisch is zouden ze misschien nog aanvaarden, maar een homo zoon nooit. Toch waren er ook enkele Jamaicaanse ouders die openlijk durfden vertellen dat ze hun homo zoon of lesbische dochter wel aanvaarden, maar die groep is nog steeds erg klein, en het aantal homo en transgender jongeren die op straat belanden wordt steeds groter. Bekijk hieronder de video rond de Tv reportage die vrijdag wordt uitgezonden op Channel 4:

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 22 May, 2014 en 3424 keer gelezen.