Homo's mogen bloed geven in Zuid AfrikaZuid Afrika schrijft opnieuw geschiedenis. Dit keer door homo's toe te staan bloed te geven. Enige voorwaarde is dat ze een monogame relatie hebben. Er zijn wereldwijd maar een handjevol landen waar homo's bloed mogen geven, de meeste met erg strikte voorwaarden.

Vandaag werd in Zuid Afrika door het Zuid Afrikaanse National Blood Service Center het nieuwe beleid bekend gemaakt waarbij niet langer wordt gediscrimineerd op basis van seksuele geaardheid. In het nieuwe beleid is voorzien dat alle hetero's en homo's met en monogame relatie die minstens zes maanden standhoudt bloed mogen geven. Wie dus een nieuwe relatie aangaat moet zes maanden wachten voor hij of zij bloed mag geven.

Wereldwijd ligt het verbod voor het geven van bloed door homo's al lange tijd onder vuur. Vooral omdat vaak blijkt dat ook hetero's veel wisselende contacten hebben en daarbij ook vaak niet aan veilige seks doen maar toch bloed mogen geven. Omdat bloed steeds beter kan worden getest gaan er in steeds meer landen stemmen op om ook homo's bloed te laten geven. Toch zijn nog niet alle landen daar bereid toe.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 21 May, 2014 en 2499 keer gelezen.