21ste Amerikaanse staat met homohuwelijk is een feit.(2014)


Opnieuw overwinning voor holebi's in de Verenigde Staten. Een 21ste Amerikaanse staat legaliseerde zopas het homohuwelijk. Een federaal rechter van de staat Pennsylvania oordeelde vandaag dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is.

Nog maar 1 dag geleden werd de staat Oregon de 20ste Amerikaanse staat met een homohuwelijk, en nog maar 10 dagen geleden werd de staat Arkansas de 19de staat met een homohuwelijk. Het gaat sinds kort razend snel in de VS. Niet verwonderlijk daar er sinds een tijdje maar liefst 60 rechtszaken werden opgestart tegen het verbod op het homohuwelijk in verschillende Amerikaanse staten.

Wat de drie laatste staten gemeen hebben is het feit dat ook nu weer de rechter oordeelde dat er geen wachttijd nodig is om de eerste holebi koppels te laten trouwen. Ook in Pennsylvania kunnen holebi koppels, net als in Arkansas en Oregon meteen trouwen. In andere staten werd er een wachttijd ingesteld waardoor koppels nog niet kunnen trouwen en moeten afwachten of er al dan niet nog een beroep komt tegen de uitspraak. De uitspraak in Pennsylvannia van vandaag werd bekomen door 21 holebi koppels die een rechtszaak aangingen tegen het verbod op het homohuwelijk in hun staat. Feit dat er opnieuw een rechter oordeelde dat het verbod op het homohuwelijk ongrondwettelijk is heeft veel te maken met de historische uitspraak van vorig jaar, waarbij het allerhoogste hof van de VS oordeelde dat alle afgesloten homohuwelijken in staten waar dat legaal is federaal worden erkent.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 20 May, 2014 en 1967 keer gelezen.