Allereerste homo politicus is een feit in. Peru + Update.Peru heeft zijn eerste openlijke holebi politicus. Congresman Carlos Bruce kwam zopas uit de kast als homo en tegelijkertijd is hij de man achter een wetsvoorstel rond legale partnerschappen voor holebi koppels in de Zuid Amerikaanse natie.

Bruce is meteen de allereerste openlijke homo politicus van Peru. Hij deed zijn coming out zondag in een interview met de krant El Comercio . "Ja, ik ben homo, en ik ben er trots op te behoren tot een groep van mensen die zo waardevol zijn voor Peru." Op de vraag waarom hij pas nu uit de kast komt, hij is al 66, antwoordde hij dat hij dat eerder niet belangrijk vond en dat hij lange tijd zijn privé leven liever voor zichzelf hield als politicus. Maar volgens hem was de tijd nu rijp om uit de kast te komen om nog beter te kunnen strijden voor gelijke rechten.

De politicus wapent zich meteen tegen eventuele negatieve reacties door te zeggen: "Sommigen zullen zeggen dat ik mijn werk niet kan doen als politicus omdat ik homo ben, maar ik zeg je, ik doe al twaalf jaar mijn werk en ik heb nooit iemand horen klagen, er is niets veranderd, ik ben nog steeds dezelfde persoon." De politicus heeft samen met zijn vriend twee zonen en besprak eerst men hen over het publiekelijk uit de kast komen. De holebi en transgender rechtengroep Lima Homosexual Movement feliciteerde Bruce met zijn coming out en zei dat het erg dapper is wat hij doet en dat hij een voorbeeld kan zijn voor vele jonge holebi's die nog in de kast zitten.

UPDATE

Deze avond kwam er nog een extra bericht rond de coming out van Carlos Bruce.
De zonen van Bruce (foto met papa in het midden) lieten weten trots te zijn op hun homo papa en fier omdat hij zijn coming out heeft gedaan. Alex en Paul hebben naar eigen zeggen geen problemen met de seksuele geaardheid van hun vader. Ook lieten ze weten dat al hun vrienden er ook geen probleem van maken dat hun papa homo is, en dat ze zelf ook voorstander zijn van het homohuwelijk, natuurlijk ook omdat hun papa dan kan trouwen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 19 May, 2014 en 2249 keer gelezen.