Obama stelt 9de openlijke homo ambassadeur aan.

President Obama heeft zopas de 9de openlijke homo ambassadeur aangesteld. Dit keer voor Vietnam. De aanstelling van Ted Osius als ambassadeur is meteen ook uniek omdat er voor het eerst een openlijke homo naar een Aziatisch land wordt gestuurd door de Verenigde Staten.

Ted Osius (foto) volgt David Shear op als ambassadeur in Vietnam. Osias was eerder Associate Professor aan het National War College en was eerder al enkele jaren werkzaam in diplomatieke vestingen in Zuidoost-Azië. Daarvoor was hij Deputy Chief of Mission van de U.S ambassade in Jakarta, Indonesia, en van 2009 tot 2012 was hij Minister adviseur van de U.S. ambassade in New Delhi, India en van 2006 tot 2009 in Bangkok, Thailand. Osius is gehuwd met zijn vriend Clayton Bond een officier van het US Departement van staat voor Afrikaanse zaken. Samen hebben ze een zoontje.

Met de aanstelling van Osius zijn er nu negen openlijke homo ambassadeurs uitgezonden door de Verenigde Staten. Vroeger was het ondenkbaar dat een openlijke ambassadeur werd aangesteld of uitgezonden, net zoals het vroeger niet vanzelfsprekend was dat een politicus openlijk homo was. Ondertussen is er veel veranderd. President Obama zond 8 van de 9 openlijke homo ambassadeurs uit.

Lijstje openlijke ambassadeurs voor de VS
Ambassadeur in Luxemburg => James Hormel - sinds 1999.
Ambassadeur in de Dominicaanse Republiek => James Brewster
Ambassadeur in Australië => John Berry
Ambassadeur in Spanje => James Costos
Ambassadeur in Denemarken => Rufus Gifford
Ambassadeur veiligheid Europa => Daniel Baer
Ambassadeur in Roemenië => Michael Guest
Ambassadeur in Nieuw Zeeland => David Huebner.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 19 May, 2014 en 2366 keer gelezen.