Transgender man in elkaar geslagen in Gent.
Afgelopen weekend is een Belgische transgender man het slachtoffer geworden van geweld door een portier van een Gents Café. De dader was bovendien ook homofobisch en niet op de hoogte van het feit dat transgender zijn geen seksuele geaardheid is want hij schold het slachtoffer ook uit voor Jeanet.

De feiten speelden zich af in Gent. Het slachtoffer, een transgender man was zaterdagnacht een sigaret gaan roken op het terras van het Gentse Cafe De Maecht van Ghent. Toen hij terug het café in wilde gaan mocht hij de zaak niet meer binnen, en dit in tegenstelling tot andere klanten. Jeanette, vertrekt gij, kreeg hij naar het hoofd geslingerd. De portier had de deuren van het terras naar het café afgesloten. De transman werd door de portier van de trap geschopt. Het slachtoffer wilde zijn jas nog ophalen die in het café lag maar kwam daar niet meer toe.

Het slachtoffer verwittigde de Gentse politie, maar die kwam niet meteen opdagen. Vijftien minuten later kwam een plaatselijke ober van het café vragen welke problemen het slachtoffer had, waarop die alles vertelde en ook liet weten dat zijn jas nog in de zaak lag. De transman moest een hele tijd onderhandelen om zijn jas terug te krijgen. De ober liet weten dat de eindbeslissing bij de portier lag waarna de ober in de zaak op zoek ging naar de jas. Toen kwam er plots een taxi aangereden waarom het slachtoffer niet had gevraagd. Toen probeerde de portier en twee anderen de transman in de taxi te krijgen, maar die verzette zich omdat hij merkte dat de portier de taxichauffeur kende. Uiteindelijk reed de taxi weg zonder het slachtoffer.

Daarna liep alles uit de hand. De portier en twee vrienden begonnen het slachtoffer in elkaar te slaan. Die had ondertussen bekenden om hulp gevraagd maar zij hielden zich afzijdig. Toen een andere ober en een meisje tussenbeide kwamen kon erger worden vermeden. Het slachtoffer hield zware verwondingen over aan het incident, zijn staartbeentje lag een tijdje bloot en de dokter stelde een klaplong en twee gebroken ribben vast. Het slachtoffer is mogelijk drie maanden of langer buiten strijd.

Mensen van het Belgische holebi en transgender magazine ZiZo namen contact op met de zaakvoerder van het Gentse Café waar de feiten gebeurden. Die liet weten dat hij het voorval zelf niet heeft gezien maar dat hij wel verontrust was over het voorval. Ook zei de zaakvoerder dat klanten zeggen dat de portier een geduldig man is zonder losse handjes. Omdat er bij de zaak een camera hangt zullen nu de beelden van het voorval worden bekeken door de uitbater van de zaak, die verder liet weten open te staan voor elke mogelijke klacht en daarnaast ook hoopt dat hij het slachtoffer kan spreken.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 16 May, 2014 en 3850 keer gelezen.