Antwerpen: Uitschelden van homo kost dader zes maanden cel + boete.

Een 34-jarige Antwerpse man van Marokkaanse afkomst is door de strafrechter van Antwerpen veroordeeld tot een celstraf van zes maanden effectief en een geldboete van 600 euro, voor het aanzetten tot homohaat. Hij had een homo uitgescholden en geïntimideerd in een fitnesscentrum

Het slachtoffer is een hoogopgeleide man van 47 uit Antwerpen. Hij was op 4 juni 2012 gaan sporten in een fitnesscentrum in Antwerpen en wilde nadien nog een Turks stoombad nemen. Hij nam naakt op een van banken plaats, wat toegelaten was. Toen de beklaagde hem in het vizier kreeg, begon hij te roepen en te tieren. "Hij beet me toe dat ik een zwembroek moest aandoen, ook al was ik niet de enige man die er naakt zat", zei het slachtoffer. "Hij schold me uit voor 'vuile homo' en 'pervert' en kwam steeds dichterbij. Ik was zwaar onder de indruk. Zonder een woord te zeggen maakte ik me uit de voeten." Het slachtoffer begaf zich vervolgens naar de receptie en sprak een medewerker aan, die liet de beklaagde meteen weten dat zijn gedrag niet door de beugel kon. Daarop werd de medewerker zelf op een scheld tirade door de beklaagde getrakteerd. Toen het slachtoffer zich ging aankleden, werd hij in de kleedkamers opnieuw geïntimideerd door de agressieveling.

In eerste instantie werd het slachtoffer niet gehoord omdat zijn zaak meteen door de politie na aangifte werd geseponeerd. Maar na een klacht met burgerlijke partijstelling werd de beklaagde alsnog naar de rechtbank verwezen. Die stuurde zijn kat maar werd toch bij verstek veroordeeld. Naast een celstraf en een boete werd hij ook veroordeeld tot de betaling van 250 euro schadevergoeding. "Ik beschouw dit als een persoonlijke overwinning na een lange individuele strijd waarbij de bevoegde lokale en nationale instanties niet altijd de ernst van deze agressie op de juiste manier hebben ingeschat. Ik hoop dat andere slachtoffers van homofobie zich hierdoor gesterkt zullen voelen om ook de strijd aan te binden tegen het onrecht dat hen werd aangedaan, want nog al te vaak durven ze niets te ondernemen," aldus het slachtoffer.


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 16 May, 2014 en 2606 keer gelezen.