Homo en lesbische pinguin koppels zijn betere ouders.

Al meermaals kon je bij holebi.info nieuws berichten lezen over holebi dieren en in het bijzonder regelmatig over holebi pinguïns. Vandaag blijkt uit een recent onderzoek dat holebi pinguïn koppeltjes betere ouders zijn dan hetero pinguïn koppeltjes.

Uit verschillende studies van homo en lesbische pinguïn koppeltjes met hetero pinguïn koppeltjes blijkt dat het bij hetero pinguïn koppeltjes regelmatig al eens mis loopt wanneer het gaat om de verzorging en het groot brengen van kuikens. Recent kreeg vrouwtjes pinguïn Isobel uit de zoo van Kent, Engeland samen met haar mannelijke partner Hurricane een ei, maar Hurricane weigerde mee voor het ei te zorgen waardoor er de kans bestond dat het ei verloren zou gaan, omdat pinguïn altijd met twee voor een ei en later een kuiken zorgen waarbij de ene het ei warm houdt terwijl de andere gaat jagen, wanneer ze in de natuur leven. Maar ook in een zoo vertonen de pinguïn zulk gedrag.

Maar gelukkig was er nog het homo pinguïn koppeltje Jumbs en Kermit. Ze kregen het ei en begonnen het samen uit te broeden. Jumbs en Kermit zijn al twee jaar een onafscheidelijk koppeltje, en weigerden eerdere pogingen om hen te koppelen aan vrouwtjes. Na een tijdje werden de twee vaders van een gezond kuiken dat ze samen groot brachten. De verzorgers van de zoo waren erg blij dat ze de twee mannetjes hadden zodat het ei en het kuiken niet verloren ging, vooral omdat de zoo nog maar twee keer een broedseizoen had en graag meer kuikens wil. Eerder waren er al tal van andere voorbeelden waarbij homo of lesbische pinguïn koppeltjes samen succesvol kuikens groot brachten. Dat lees je hieronder bij extra info:

Extra info:
Ondertussen zij er al verschillende nieuws berichten geweest over holebi pinguïns. Het begon in 2009 met Silo en Roy, de twee bekendste homo pinguïns die samen leven in de zoo van New York, ze brachten samen al vier kuikens groot. Over de twee is trouwens een kinderboekje geschreven. Wat later in 2009 kwam het verhaal van Z en Vielpunk een homo pinguïn koppeltje uit de zoo van Duitsland die pas samen papa waren geworden van een verstoten ei. In 2011 waren er twee mannetjes pinguïns in een zoo van China en waren er ook nog Inca en Rayas, een homo pinguïn koppeltje uit een zoo in Spanje die samen een ei uitbroedde. Nog in 2011 was er een homo pinguïn koppeltje uit de zoo van Denemarken die in het nieuws kwamen omdat ze pas papa waren geworden van een verstoten kuiken dat ze samen liefdevol groot brachten. In alle gevallen waren er in de dierentuinen voldoende pinguïns van de andere sekse aanwezig, toch kozen de mannetjes allemaal voor elkaar, net zoals vrouwtjes Suki en Chupchikoni uit Israël en de twee Ierse pinguïn vrouwtjes Missy en Penople. Het was trouwens pas sinds vorig jaar dat er voor het eerst een zoo was met een lesbisch pinguïn koppeltje, voordien ging het steeds om twee mannetjes.
EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN
2de LESBISCH PINGUIN KOPPELTJE ONTDEKT '2014)
HOMO PINGUINS TROTS PAPA'S VAN WEES KUIKENTJE (2012)
HOMO PINGUIN KOPPELTJE MAG KUIKEN OPVOEDEN (2011)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 14 May, 2014 en 2654 keer gelezen.