NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

10 punten in vooruitgang voor holebi's en transgenders sinds 2005 in de VS.Tien grote veranderingen in het voordeel van Amerikaanse holebi's en transgenders sinds 2005.


1: homohuwelijk.
Hoewel het homohuwelijk nog niet legaal is in de gehele VS kwam er in 2013 een historische uitspraak van het Hoogste Hof in de VS waarbij men oordeelde dat alle afgesloten homohuwelijken in staten waar dat legaal mogelijk is federaal worden erkend. De uitspraak opende de poort voor meer wetten rond de openstelling van het homohuwelijk in verschillende staten. Op dit moment is het homohuwelijk legaal in 17 Amerikaanse staten. In tal van staten lopen nog rechtszaken om het homohuwelijk te legaliseren. Men vermoedt dat binnen enkele jaren het homohuwelijk legaal zal zijn in alle Amerikaanse staten.

2: Holebi's in het leger
In 2011 tekende president Obama een wet die het verbod op openlijk dienen in het Amerikaanse leger van holebi's verwierp. De zogenaamde Don't Ask, Don't tell wet die jaren van kracht was, werd eindelijk afgeschaft. Onder die wet werden duizenden holebi's ontslagen uit het leger omwille van hun seksuele geaardheid. Jammer genoeg was de afschaffing niet van toepassing voor transgenders.

3: Bescherming tegen haatmisdaden
Onder de Matthew Shepard & James Byrd Jr Hate Crimes Prevention Act werden haatmisdaden tegen holebi's en transgenders federaal sinds 2010. Dit betekent dat nu alle Amerikanen zijn beschermd tegen haatmisdaden op basis van seksuele geaardheid en gender identiteit. Mathhew Shepard is de student die in 1998 brutaal werd vermoord omdat hij homo was, over zijn dood werd zowel een film als documentaire gemaakt.

4: Ziekenhuis bezoek rechten
In 2010 oordeelde president Obama dat ziekenhuizen ook homo en lesbische partners bezoek recht moeten krijgen net zoals heteroseksuele koppels dat al altijd hebben gehad. In het verleden zorgde het feit dat holebi koppels die rechten niet hadden vaak voor schrijnende situaties. Bijvoorbeeld wanneer een van de partners van een homo of lesbisch koppel op intensieve zorgen lag, mocht de partner niet op bezoek omdat men geen wettelijke partner was, bloedverwant of familielid.

5: Obama komt openlijk op voor holebi's
In mei 2012 was president Obama de allereerste Amerikaanse president ooit die zich publiekelijk en openlijk uitsprak in het voordeel van gelijke rechten voor holebi's en transgenders.

6: Transgenders worden niet meer beschouwd als mentaal gestoord
In december 2012 liet de American Psychiatric Association weten dat identificatie als transgender niet meer wordt beschouwd als een afwijking of als mentaal gestoord @ psychische ziekte. En dit pas 38 jaar nadat homoseksualiteit niet langer wordt beschouwt als een ziekte.

7: Bescherming voor transgender minderjarigen.
De gouverneur van Californie, Jerry Brown, tekende in 2013 een wet die toestaat dat transgenders gebruik maken van de toiletten van de gender waartoe ze daadwerkelijk behoren en dat transgenders mogen sporten in de teams van de gender waartoe ze daadwerkelijk behoren. Andere staten volgen systematisch het voorbeeld van Californie. Het was een grote stap in de bescherming van minderjarige transgenders daar ze vaak slachtoffer werden van pesterijen door simpele dingen als gebruik maken van toiletten. Bijvoorbeeld wanneer een transgender meisje gebruik wilde maken van de meisjes toiletten werd dit vaak verboden omdat het meisje lichamelijk nog geen 'echt' meisje is. Idem voor sportteams.

8: Openlijk homo in de jeugdbeweging enkel voor leden.
Na jaren van protest tegen het verbod op openlijke homo's in de Amerikaanse Boy Scouts liet het hoofd van de jeugdbeweging weten dat leden die openlijk homo zijn nu welkom blijven. Maar leiders en volwassen niet homo zijn blijven niet welkom en riskeren uit de groep te worden gezet wanneer bekend wordt dat ze homo zijn. Wat eerder ook gebeurde met minderjarigen. Men hoopt dat het verbod voor leiders en volwassen ook spoedig afgeschaft wordt.

9 Beroemde hetero's komen op voor holebi's.
Sinds de afgelopen negen jaar stijgt het aantal beroemde hetero's die opkomen voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Enkele van deze beroemdheden zijn: Beyoncé, Asap Rocky, Macklemore, Cher, Dolly Parton, Jay-Z, Kate Moss, Lily Allen, George Clooney, Brad Pitt, Rihanna, Annie Lennox, Pink, Jennifer Lopez, Adele, Cindy Lauper, Clint Eastwood, Daniel Radcliffe, Steven Spielberg, Sean Penn, Josh Hutcherson en vele anderen.

10 Meer gelijke rechten voor holebi koppels.
President Obama zorgde er tijdens zijn ambtstermijnen er al voor dat holebi koppels gelijke rechten hebben op het vlak van: belastingen, pensioenen, medische zorg, overheids en hulp voordelen, faillissementsaanvraag, getuigen tegen echtgenoten in de rechtbank, het bezoeken van man of vrouw in de gevangenis, homo of lesbische echtgenoten van politie officieren gesneuveld tijdens dienst toegang geven tot federale voordelen? en in aanmerking komen voor voordelen voor holebi partners die omkwamen tijdens de aanslagen van 9/11.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 12 May, 2014 en 2505 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 februari 2020 - Queer Friday Party
21 februari 2020 - Club Random
22 februari 2020 - Bears Night
22 februari 2020 - Twinxx
23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 

Schepen Kortrijk dient klacht in wegens onder andere homofobie op Facebook pagina van Vlaams Belang.

 


Buitenlands nieuws

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 

Meerderheid holebi's & transgenders slachtoffer van pesterijen & bedreigingen op sociale media.

 


Showbizz & Sport

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.