Je leest:

Opnieuw opmerkelijk: Russische holebi's & transgender mogen officieel...
Zeer opmerkelijk: Russische holebi's en transgenders krijgen voor het eerst sinds de invoering van de anti holebi wetten, officieel het recht om te demonstreren tegen homofobie en anti holebi wetten. Terwijl dit onder de zogenaamde gay propaganda wet verboden is.

Op 1 mei was er al het opmerkelijke feit dat er voor het eerst onder de zogenaamde gay propaganda wet voor het eerst een demonstratie van holebi's & transgenders door ging zonder dat die uiteen werd gedreven door de politie, en waarbij zelfs een politicus mee liep die mee heeft gewerkt aan de totstandkoming van de gay propaganda wet, die onder andere verbied te demonstreren en te spreken over holebi's en transgenders. De optocht verliep samen met 1 mei optochten en vermoedelijk werd ze daarom getolereerd.

Maar opmerkelijk is nu dat er gisteren voor het eerst officieel toestemming werd gegeven aan holebi's en transgenders om op 17 mei (Internationale Dag tegen holebi en trans fobie) te demonstreren. In het verleden werden demonstraties en zelfs Gay Prides telkens verboden, zelfs nog voor de gay propaganda wet van kracht ging. De Russische homo activist Alexander Yermoshkin kreeg officieel toestemming om een demonstratie op te zetten tegen holebi en transfofbie, hij hoopt vele honderden mensen op de been te krijgen. Men is van plan om op 17 mei tal van regenboog ballonnen los te laten tegen holebi en transfobie en verder vreedzaam te demonstreren. De toestemming om op 17 mei te mogen demonstreren is op een slimme manier aangevraagd. Organisator Yermoshkin liet op posters die het evenement moeten aankondigen de woorden holebi en transgender weg en toont enkel regenboog ballonnen met daarbij in het klein de wensen van de deelnemers. Maar het blijft duidelijk dat het gaat om een demonstratie van holebi's en transgenders, waarbij het opmerkelijk blijft dat er nu officieel toestemming wordt gegeven om het event te laten doorgaan.

Sinds de invoering van de gay propaganda wet, en nog een reeks andere anti holebi wetten is er een stijging van holebi en transfobie merkbaar in Rusland. Tegen de gay propaganda wet is wereldwijd al verschillende keren gedemonstreerd waarbij ook enkele politici hun ongenoegen lieten blijken over de wet. Dit jaar was er nog een aanval tegen een hiv centrum waarbij tal van homo's gewond raakten, en eerder werden er door nazi jongeren filmpjes online gezet waarin te zien was hoe homo's en transgenders werden mishandeld. Ook werden tal van evenementen verboden inclusief een gay pride. Maar in April kwam voor het eerst een opmerkelijke uitspraak. Zes rechters uit Kostroma, in het westen van Rusland, oordeelden dat het illegaal is om demonstraties van holebi's en transgenders te verbieden, en dat het verbieden van deze demonstratie omdat ze de zogenaamde gay propaganda wet zou overtreden eveneens illegaal is.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 09 May, 2014 en 2201 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

01 oktober 2020 - L-Week (30/09 - 04/10)
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium
03 november 2020 - Holebi+ Filmfest (tot 27/11)

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook in deze West-Vlaamse gemeente komt er een regenboogzebrapad.

 

De finale van Mr Gay Belgium 2020 komt dichterbij.

 

Vriend van Luikse advocaat vermoord mogelijk gaat het om homofobie (indien ja, dan vierde homofobe moord in Belgie).

 

Tweede regenboogzitbank staat in West-Vlaanderen.

 

Lesbisch koppel uren lang nageroepen in Gent, van aan de Graslei tot aan hun huis.

 

Zesde West-Vlaamse plaats komt met twee regenboogzebrapaden + lijstje.

 

Mogelijk sluit Ruislede zich aan bij bijna 10 Vlaamse gemeenten & steden tegen anti holebi & trans houding in Polen.

 


Buitenlands nieuws

Onderzoekers vinden oorzaak van meer migraine onder holebi's.

 

Vijftigtal landen, waaronder Belgiƫ, vraagt Polen om holebi & transgender+ rechten te respecteren

 

Transgenders & gender diverse personen (ook holebi's) hebben vaker autisme.

 

Noorwegen geeft opvang van holebi en transgender vluchtelingen hoogste prioriteit.

 

Amsterdamse rechter zegt: 'uitschelden van homo koppel is geen groepsbelediging voor homo's'.

 

Uniek, voor het eerst wet aangenomen zonder tegen stemmen die ook holebi's & trans+ personen vermeld in de VS.

 


Showbizz & Sport

Nederlands presentator en ex zanger overvallen en mishandeld in eigen woning.

 

Facebook verwijderde onschuldige foto van lesbisch zangeressen duo.

 

Te graag willen dat een voetballer uit de kast komt zorgt net dat hij er in blijft.

 

Controverse rond The Ellen Show heeft tot nu toe geen invloed op goede kijkcijfers + video.