Je leest:

Opnieuw opmerkelijk: Russische holebi's & transgender mogen officieel...Zeer opmerkelijk: Russische holebi's en transgenders krijgen voor het eerst sinds de invoering van de anti holebi wetten, officieel het recht om te demonstreren tegen homofobie en anti holebi wetten. Terwijl dit onder de zogenaamde gay propaganda wet verboden is.

Op 1 mei was er al het opmerkelijke feit dat er voor het eerst onder de zogenaamde gay propaganda wet voor het eerst een demonstratie van holebi's & transgenders door ging zonder dat die uiteen werd gedreven door de politie, en waarbij zelfs een politicus mee liep die mee heeft gewerkt aan de totstandkoming van de gay propaganda wet, die onder andere verbied te demonstreren en te spreken over holebi's en transgenders. De optocht verliep samen met 1 mei optochten en vermoedelijk werd ze daarom getolereerd.

Maar opmerkelijk is nu dat er gisteren voor het eerst officieel toestemming werd gegeven aan holebi's en transgenders om op 17 mei (Internationale Dag tegen holebi en trans fobie) te demonstreren. In het verleden werden demonstraties en zelfs Gay Prides telkens verboden, zelfs nog voor de gay propaganda wet van kracht ging. De Russische homo activist Alexander Yermoshkin kreeg officieel toestemming om een demonstratie op te zetten tegen holebi en transfofbie, hij hoopt vele honderden mensen op de been te krijgen. Men is van plan om op 17 mei tal van regenboog ballonnen los te laten tegen holebi en transfobie en verder vreedzaam te demonstreren. De toestemming om op 17 mei te mogen demonstreren is op een slimme manier aangevraagd. Organisator Yermoshkin liet op posters die het evenement moeten aankondigen de woorden holebi en transgender weg en toont enkel regenboog ballonnen met daarbij in het klein de wensen van de deelnemers. Maar het blijft duidelijk dat het gaat om een demonstratie van holebi's en transgenders, waarbij het opmerkelijk blijft dat er nu officieel toestemming wordt gegeven om het event te laten doorgaan.

Sinds de invoering van de gay propaganda wet, en nog een reeks andere anti holebi wetten is er een stijging van holebi en transfobie merkbaar in Rusland. Tegen de gay propaganda wet is wereldwijd al verschillende keren gedemonstreerd waarbij ook enkele politici hun ongenoegen lieten blijken over de wet. Dit jaar was er nog een aanval tegen een hiv centrum waarbij tal van homo's gewond raakten, en eerder werden er door nazi jongeren filmpjes online gezet waarin te zien was hoe homo's en transgenders werden mishandeld. Ook werden tal van evenementen verboden inclusief een gay pride. Maar in April kwam voor het eerst een opmerkelijke uitspraak. Zes rechters uit Kostroma, in het westen van Rusland, oordeelden dat het illegaal is om demonstraties van holebi's en transgenders te verbieden, en dat het verbieden van deze demonstratie omdat ze de zogenaamde gay propaganda wet zou overtreden eveneens illegaal is.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 09 May, 2014 en 2037 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.