Vlaamse website Sports4Every1 (strijd tegen holebi fobie) gelanceerd.
Vandaag lanceerde Gelijke Kansen in Vlaanderen in samenwerking met cavaria (Belg holebi & trans federatie) haar nieuwe campagne tegen homofobie in de sport met de website en facebook pagina Sports4Every1.

Eind 2013 lanceerde Vlaams minister van Gelijke Kansen een campagne om homofobie in het voetbal te tackelen. Vandaag willen de hele sportwereld betrekken. Atleten uit verschillende sporttakken brengen een boodschap: de sportwereld is open en tolerant, ze verwelkomt diversiteit en er is geen plaats voor homofobie.

Holebisporters die openlijk uitkomen voor hun geaardheid vervullen een belangrijke voorbeeldfunctie. Onlangs deed Tom Daley, de Britse schoonspringer, zijn coming-out. Ook bij ons gaven een aantal atleten in het verleden al het goede voorbeeld. Maar het is even belangrijk dat ook heterosporters zich inzetten voor diversiteit in de sport, en daarmee een duidelijk teken van openheid en tolerantie geven.

Is zo een campagne nog steeds nodig? En heeft seksuele geaardheid überhaupt iets met sport te maken? Ja, toch wel. Uit onderzoek blijkt dat de meeste holebi-sporters hun seksuele identiteit verbergen. Bijna een kwart van de bevraagde holebi's die sporten in een reguliere club, verzwijgen hun geaardheid voor hun medespelers. 66% licht slechts een aantal medespelers in. Bovendien is het aantal actieve holebi-topsporters in België op een hand te tellen. Waarom is holebiseksualiteit zo een heikel onderwerp in de sportwereld? De sportwereld laat regelmatig van zich horen in de strijd tegen racisme, maar het blijft, als het over homofobie gaat, nog opvallend stil. Toen sport aan het einde van de 19e eeuw populair werd, werd dat gezien als een middel om de massa op te voeden tot gezond mannelijk gedrag (Movisie, 2008). Het belang van die traditionele mannelijkheid is doorheen de tijd stilaan afgenomen. Maar de sportwereld is een van de laatste bastions waar echte mannelijkheid blijft zegevieren. En die stereotiepe mannelijkheid staat voor velen nog steeds gelijk aan heteroseksualiteit.

Hou de komende weken de website en facebook pagina van Sports4Every1 goed in de gaten en ontdek wie er allemaal een lans breekt voor diversiteit in de sport. De komende twee weken maken ze bovendien druppelsgewijs de sporters bekend die de campagne steunen en die zich inzetten in de strijd tegen homofobie in de sport. De eerste die op de facebookpagina vandaag al bekend gemaakt werd is onze Belgische Handboogschutter Ivan Denis.

- Website Sports4Every1 ===> KLIK HIER
- Facebook page Sports4Every1 ===> KLIK HIER


Bron: volledige overname van: gelijkekansen.be - 2014

Dit bericht is gepost op 07 May, 2014 en 2499 keer gelezen.