Ellen Page was erg onzeker voor ze uit de kast kwam.

In februari kwam de Canadese actrice Ellen Page, 27, uit de kast. Vandaag zegt ze in een interview dat ze voor ze uit de kast kwam zich onzeker voelde in de nabijheid van andere holebi's, en dat ze zich ook schuldig voelde dat ze niet zichzelf was omdat ze nog in de lesbische kast zat.

Page bekende dat ze eigenlijk te lang publiekelijk in de kast zat. Tegenover haar ouders deed ze al op 19-jarige leeftijd haar coming out, maar voor het grote publiek kwam ze pas begin dit jaar uit de kast. Vandaag zegt ze nu meer creativiteit te hebben dan ooit tevoren, en dat dit komt omdat ze nu helemaal zichzelf kan zijn. Ook bekent ze dat ze verwachte veel negatieve reacties te krijgen op haar coming out, wat maakte dat het zo lang duurde eer ze openlijk kon zijn.

"Ik was super nerveus toen ik uit de kast kwam, echt zeer nerveus, ik was ook heel emotioneel, diep emotioneel, en wanneer ik daarop terug kijk besef ik dat ik me lange tijd onzeker heb gevoeld in de nabijheid van andere holebi's, ook al wisten mijn ouders en sommige vrienden al lang. Ik voelde me ook erg schuldig wanneer ik in aanwezigheid was van andere holebi's, omdat ik zelf nog in de kast zat. Ik was ook erg bang voor negatieve reacties en dacht dat het zeker mijn cariere zou schaden. Maar ik kon mezelf niet langer blijven verbergen," aldus Page.

Page zal later te zien zijn in de film Freeheld waarin ze de lesbische vriendin zal spelen van actrice Julianne Moore. Freeheld is een film gebaseerd op het ware verhaal van Laurel Hester een politieagente uit New Jersey die doodziek werd en haar weduwepensioen niet mocht overdragen aan haar vriendin waarmee ze al jaren samen leefde. Het verhaal werd eerder verfilmd als korte documentaire, ook Freeheld genaamd, die in 2007 een Oscar won. Moore zal de rol spelen van de politieagente. Het scenario is van Ron Nyswaner, vooral bekend van het op feiten gebaseerde homodrama Philadelphia, waarmee Tom Hanks in 1994 een Oscar won. Peter Sollett, bekend van Raising Victor Vargas en Nick and Norah's Infinite Playlist, gaat de film regisseren. De opnames moeten ergens deze zomer van start gaan. Wanneer de film verschijnt, is nog onbekend.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
ELLEN PAGE MET JULIANNE MOORE IN LESBISCHE FILM
ELLEN PAGE KOMT UIT DE KAST
NEDERLANDS ACTEUR KOMT UIT DE KAST
ACTEUR DIE OP 16-JARIGE LEEFTIJD HOMO SPEELDE KOMT NU ZELF UIT DE KAST
AMERIKAANS ZANGER KOMT UIT DE KAST
GAME OF THRONES ACTEUR KOMT UIT DE KAST
BRITS ZANGER ACTEUR KOMT UIT DE KAST


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 30 April, 2014 en 2349 keer gelezen.