Boek voorstelling: Golden Boy - over interseksualiteit.
Golden Boy - een bijzonder boek over interseksualiteit - een onderwerp dat nog steeds een groot taboe is, zelfs binnen de holebi en transgender bewegingen wordt er zelden aandacht aan geschonken. Maar misschien brengt het boek Golden Boy daar verandering in.

Het boek Golden Boy gaat over de 16-jarige Max, hij is geen jongen, maar ook geen meisje, hij is eigenlijk iets ertussenin. Max is internseksueel, maar groeit wel op als jongen. Niemand behalve zijn ouders en familie weten dat hij interseksueel is. Max is een Golden Boy, blond, gebruind, aantrekkelijk en atletisch, de ideale zoon en de populaire jongen op school, meisjes vallen als bosjes voor hem en zelfs met zijn jonge broertje kan hij het goed vinden. Maar Max leeft met een geheim, dat hij voor de buitenwereld verborgen wil houden. Maar dan overkomt hem iets vreselijks, en Max voelt zich voor het eerst in zijn leven een freak.

Het boek werd geschreven door Abigail Tarttelin, die ook schrijft voor Phoenix Magazine en blogt voor The Guardian en The Huffington Post. . In 2013 kwam ze op de 'Power 1000'-lijst van de London Evening Standard, met extra vermelding bij '25 Under 25'. Abigail Tarttelin woont afwisselend in Londen en Los Angeles. Haar boek Golden Boy won in 2014 de American Library Association ALEX Award voor beste volwassen boek voor tiener lezers. Het boek is een coming-of-age roman vertelt vanuit het zicht van verschillende hoofdpersonages, en hoe ze met Max zijn interseksualiteit en het grote geheim daaromtrent omgaan. De Nederlandstalige versie bevat helaas een aantal typfouten, wat het leesplezier wat vermindert.

Boek: Golden Boy
Extra titel: max walker is perfect. maar max heeft een gehiem. en iemand weet er van
Auteur: Abigail Tarttelin
Uitgave jaar: 2013
Isbn: 9789021808390
Pagina's: 384
Uitgeverij: Sijthoff


holebi.info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 29 April, 2014 en 2690 keer gelezen.