9 op 10 mannelijke hetero studenten deelt met elkaar het bed en knuffelt ook.

9 op 10 heteroseksuele Britse mannelijke studenten liggen regelmatig lepeltje lepeltje (spoonen) in bed met elkaar. En 98 procent van deze Britse mannen deelt regelmatig het bed met elkaar als vrienden, en knuffelt daarbij ook graag. Dat blijkt uit een onderzoek van twee Britse sociologen van de universiteit van Durham en Winchester.

Sociologen Eric Anderson van de universiteit van Winchester en Mark McCormack van de universiteit van Durham, onderzochten samen wat ze noemen homosociality, en publiceerden hun bevindingen in journal Men and Masculinities. Naar mate heteroseksuele mannen minder homofobisch worden, zijn ze meer geneigd om intiem te zijn met hun vrienden, aldus de twee sociologen die enkele heteroseksuele mannen ondervroegen. Een ondervraagde hetero jongen liet weten at hij graag knuffelt met een mannelijke vriend omdat ze zich comfortabel bij elkaar voelen. Een andere hetero jongen beschreef hoe hij en zijn vrienden elkaar verzorgen na een nachtje stappen wanneer ze bijvoorbeeld een kater hebben.

Na een nachtje uit is het volgens de jongen gezellig om samen Tv te kijken dicht bij elkaar, en te knuffelen en elkaars nek en hoofd de masseren na een kater. Ook houden ze elkaar soms stevig vast wanneer iemand zich slecht voelt. 39 van de 40 onderzochte mannelijke heteroseksuele studenten liet weten dat hij al minstens een keer met een andere jongen in bed had gelegen en samen had geknuffeld en geslapen. Uit het onderzoekje bleek ook dat het voor de jongens niet noodzakelijk is om het bed te delen met een beste vriend, maar dat dit even goed kan met een onbekende jongen. "Deze mannen zijn in staat om met elkaar het bed te delen zonder hun heteroseksualiteit te verliezen," aldus de onderzoekers, die er aan toevoegen dat hun onderzoek weliswaar zeer kleinschalig is, maar dat ze hopen hun onderzoek te kunnen uitbreiden naar andere universiteiten en onder verschillende leeftijdsgroepen om een beter zicht te krijgen op wat hetero jongens met elkaar doen in bed.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 29 April, 2014 en 7180 keer gelezen.