Derde Britse kerk die homohuwelijken toestaat.
Na de Britse Church of Engeland en de Britse Metropolitan Community Church, laat nu de Britse Unitarian kerk weten dat ze ook kerkelijke homohuwelijken gaan afsluiten. Dit is het gevolg van de eerdere openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Londen en Wales.

De Memorial Church, een Unitariaanse kerk in Cambridge, Engeland, laat weten dat ze binnenkort toestaan dat ook homo en lesbische koppels kerkelijk trouwen. Een priester van de kerk zegt dat het vanzelfsprekend is dat de kerk mee gaat met de tijd. Tot nu toe kreeg de kerk nog geen aanvragen van holebi koppels maar volgens de woordvoerder van de kerk is dat niet erg en zal dat nog wel veranderen, volgens hem is het vooral belangrijk dat op dit moment mensen al weten dat de kerk dus ook openstaat voor het homohuwelijk.

Extra info:
Unitarisme is een christelijke stroming die de leer van de goddelijke drie-eenheid of triniteit verwerpt (vandaar de aanduiding 'unitarisme'). In hun opvatting van het één zijn van God wordt Jezus Christus niet als (mede) goddelijk beschouwd, dit in tegenstelling tot de hoofdmoot van het christendom.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
MEER DAN 200 RELIGIEUZE LEIDERS E.A PRO HOMOHUWELIJK
ALLEREERSTE HOMOHUWELIJK IN BRITSE KERK
EERSTE HOMOHUWELIJK VAN PRIESTER ZORGT VOOR DISCUSSIE BINNEN DE BRITSE KERK
KATHOLIEK SPANJE MEEST HOLEBI VRIENDELIJK VAN 40 LANDEN
PAUS ZEGT HOLEBI KOPPELS MOETEN KUNNEN SAMEN WONEN


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 27 April, 2014 en 2220 keer gelezen.