NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Resultaten uniek onderzoek naar seksuele gezondheid holebi's en transgenders.
Voor het eerst is er in Nederland onderzoek gedaan naar de seksuele gezondheid van holebi's en transgenders. Met het onderzoek 'Een wereld van verschil' is er een uniek beeld verkregen over de seksuele gezondheid van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders in Nederland. Zo is onder andere onderzocht hoe tevreden deze doelgroepen zjn over hun seksleven en in hoeverre seksuele problemen en seksueel geweld voorkomen.

Algemeen kwam uit het onderzoek al naar boven dat grensoverschrijding en seksueel geweld vaak voor komen onder holebi's en transgenders. (dat bleek eerder ook uit Vlaams onderzoek - zie link onderaan dit artikel). En dat transgenders minder tevreden zijn over hun seksleven en meer seksuele problemen hebben dan de andere groepen. Dat blijkt uit het onderzoek Een wereld van verschil dat Rutgers WPF in april 2014 heeft uitgebracht.

Zorgelijk is het feit dat holebi's en transgenders blijkbaar vaak grensoverschrijding en seksueel geweld meemaken. Driekwart van de biseksuele vrouwen, twee derde van de lesbische vrouwen, de helft van de homomannen, een derde van de bi-mannen en twee derde van de transgenders heeft wel eens te maken gehad met seksuele grensoverschrijding, zoals ongewenste opmerkingen en aanrakingen. Bijna een kwart van de lesbische vrouwen en ruim een derde van de biseksuele vrouwen is slachtoffer geweest van seksueel geweld. Dit geldt ook voor een op de zeven homo- en bi-mannen en drie van de tien transgenders. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor de psychische en lichamelijke gezondheid, maar ook voor de maatschappelijke participatie van slachtoffers. Met name holebi en transgender jongeren en jongvolwassenen hebben te maken met grensoverschrijding en seksueel geweld, en verdienen extra aandacht.

Uit het onderzoek blijkt verder ook dat de seksuele gezondheid van transgenders aandacht behoeft. Transgenders zijn minder seksueel actief en minder tevreden over hun seksleven. Seksuele problemen van transgenders hangen samen met onvrede met het lichaam. Transgenders die een operatie hebben ondergaan hebben een positievere seksbeleving. Transgenders met een onvervulde transitiewens zijn minder tevreden dan transgenders die geen transitiewens hebben of die hun wens al vervuld hebben.

Het huidige onderzoek laat zien dat preventie van seksueel geweld onder holebi's en transgenders van groot belang is. Dit betreft het voorkomen van seksueel geweld, het tijdig herkennen van signalen en het voorkomen van herhaling. Daarnaast verdienen transgenders het passende, professionele hulp te krijgen voor hun seksuele problemen. Professionals dienen holebi en transgender sensitief te zijn en in staat om aandacht voor seksualiteit, seksuele diversiteit en genderdiversiteit in hun werk te integreren. Meer info over het onderzoek: KLIK HIER

Bron: coc.nl 2014

Dit bericht is gepost op 26 April, 2014 en 1904 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 


Buitenlands nieuws

Meeste mama's laten kind zelf uit de kast komen + ouder tips & nuttige (BE) links voor ouders van holebi of trans kind.

 

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 


Showbizz & Sport

Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel.

 

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.