Islamitische school voor trangenders opent opnieuw zijn deuren.

In Indonesië opent een islamitische school voor transgenders opnieuw zijn deuren. De school, die uniek is in de wereld, sloot eerder tijdelijk zijn deuren na de dood van de oprichter van de school. De school staat lokaal bekent onder de naam Pesantren Waria. (Waria is een lokale benaming voor transgender vrouwen). Deze unieke school is gevestigd in de stad Jogjakarta op het Indonesische eiland Java.

De islamitische school voor transgenders opende voor het eerst zijn deuren in 2008 en telt vandaag 35 studenten. De school wordt ondersteund door de Nahdlatul Ulama universiteit van Jepara uit Centraal Java, en studenten leren er zowel over de islam en de koran als over transgender zijn. Verder heeft de school ook zijn eigen schoonheidssalon en verhuren ze traditionele zelfgemaakte bruidskleding.

Tijdens de heropening van de school op 18 april zei Abdul Muhaimin, adviserend bestuurslid van het Faithful People Brotherhood Forum Yogyakarta, dat iedereen het recht heeft om op zijn of haar eigen manier de religie te beleven. En dat mensen niet mogen discrimineren, ook geen transgenders, omdat iedereen gecreëerd is door God. Want volgens de Koran mogen we mensen niet onderverdelen in klassen van economische, sociale, politieke, gender of theologische waarden. Verder zei hij ook dat trangenderisme niet specifiek wordt vernoemd in de Koran maar dat het wordt besproken in de fiqh ((Islamic legal philosophy), en dat hij hoopt dat de studenten sterk genoeg worden om het stigma in de maatschappij het hoofd te bieden. Het is onze taak om ook voor deze mensen te zorgen aldus Muhaimin. Indonesië staat transgenders toe legaal hun gender te laten aanpassen na een transitie (geslachtveranderende operatie). Ook mogen ze trouwen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 26 April, 2014 en 2501 keer gelezen.