Elton John richt nieuwe en tweede HIV organisatie op voor...

Hoewel zanger Elton John al jaren vele miljoenen dollars inzamelt via zijn Elton John AIDS Foundation, start de zanger nu een nieuwe HIV organisatie: The Frankie Knuckles Fund, in nagedachtenis van Chicago DJ Frankie Knuckles die vorige maand overleed.

"Frankie was een prachtige man met een groot talent. En zijn nalatenschap zorgt voor een krachtige boodschap en stem aan mensen, in het bijzonder mannen met een andere huidskleur, rond de essentiƫle rol in het helpen creƫren van een Aids vrije toekomst," aldus de zanger. Anne Aslett, Executive Director van de Britse Elton John Aids Foundation zegt: "Het is ons doel om in naam van Frankie mensen te blijven infomeren over de risico's van HIV en het verspreiden van informatie, testen en behandelingen om zichzelf en anderen te beschermen."

Zwarte mannen lopen een hoog risico op het krijgen van HIV. Ze hebben 40 procent meer kans dan blanke mannen om een veel te late diagnose te krijgen omdat ze veel minder snel een test laten uitvoeren in vergelijking met bijvoorbeeld homo's en biseksuele mannen. Uit onderzoek bleek dat zwarte mannen die seks hebben met mannen (ze zijn daarom niet homoseksueel) 3,8 keer meer kans hebben op het krijgen van HIV tegenover blanke mannen. Woordvoerders van de Atlanta's Emory School of Public Health, die de studie uitvoerden, zeggen dat het gebrek aan gezondheidszorg en het hebben van veel verschillende partners een verklaring is waarom zoveel zwarte mannen HIV krijgen. Ook armoede en werkloosheid zouden een rol spelen.

Het Frankie Knuckles Fonds zal zich inzetten voor zwarte mannen in de UK, US en in geheel Afrika. Knuckles werd in 1996 toegevoegd aan de Chicago Gay and Lesbian Hall of Fame. Fans die tribuut betuigden na zijn dood vorige maand, waaronder ook president Barack Obama, noemden hem een groot muzikaal kunstenaar, Godfather of House, pionier van de underground muziek sinds de jaren 80 dat de soundtrack werd van gay clubbing. Hij was een groot Amerikaanse house-dj en -producer. En speelde een niet te onderschatten rol in het ontstaan van housemuziek. De naam house zelf is afkomstig van de Warehouse. In de jaren negentig maakte Frankie Knuckles ook faam als remixers. Gedurende zijn loopbaan kreeg Frankie Knuckles te kampen met ernstige gezondheidsproblemen. Hij kreeg diabetes. Een ongeval bij wintersport zorgde er in combinatie met zijn ziekte voor dat er in 2008 een voet moest worden afgezet. Op 31 maart 2014 verscheen het bericht dat Frankie Knuckles was overleden aan de gevolgen van zijn diabetes hij werd 59 jaar.

Extra info:
De Elton John Aids Foundation werd in 1992 opgericht in de VS en in 1993 in de UK. Ondertussen werd er al meer dan 200 miljoen dollar ingezameld waarmee support voor HIV - Aids slachtoffers, preventie, onderzoek, testen enz... worden gefinancierd in rum 55 landen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 25 April, 2014 en 2530 keer gelezen.