Jezus was eigenlijk gehuwd met een vrouw en biseksueel.Veel bijbel geleerden hebben altijd al niet-canonieke teksten als de gnostische en apocriefe evangeliƫn genegeerd omdat die suggereren dat Jezus een vrouw had en dat hij ook een mannelijke geliefde had. Maar de ontdekking van een oud fragment van papyrus in 2012. Het papyrus dat refereert naar Jezus en diens vrouw is meer zeker authentiek dan vals zeggen wetenschappers vandaag. Het document staat ook bekend als het Gospel of Jesus's Wife.

Maar alles blijft moeilijk want de kerk wil niet zeggen dat Jezus een vrouw had, omdat dit niet zou kunnen, want Jezus bracht al zijn tijd door met zijn 12 apostelen en had dus geen tijd voor een gezin, aldus de kerk. De kerk wil eveneens niet overwegen dat Jezus mogelijk was getrouwd met Maria Magdalena, de tweede meest belangrijke vrouw uit het Nieuwe Testament, na Maria, de moeder van Jezus. Destijds werd er over Maria Magdalena geschreven vanuit een vrouwenhaat en werd ze afgeschilderd als een hoer. Maar nieuwe bewijzen suggereren dat Maria Magdalena een van Jezus discipelen was waar hij vaak mee sprak, ondanks het feit dat ze mogelijk hem had bestolen, was ze voor hem belangrijker dan men tot nu toe dacht. Jezus zou meer tijd hebben doorgebracht met Maria Magdalena dan de kerk wil toegeven.

De ontdekking van het papyrus in 2012 opent ook opnieuw het debat over Jezus zijn seksualiteit, dat op heden niet enkel de vrouw onderdrukt maar ook holebi's en transgenders. Want volgens de kerk had Jezus geen seksueel leven, ook zijn moeder niet, die wordt afgeschilderd als eeuwige maagd zonder seksuele verlangens. Het debat over de mogelijkheid dat Jezus een vrouw had en zelfs een mannelijke geliefde, zorgt vandaag de dag voor veel problemen rond de debatten over of vrouwen wel of geen priester mogen worden, of priesters wel of niet openlijk homo mogen zijn, over het huwelijk, het homo-huwelijk en veel meer. Het debat over Jezus zijn seksualiteit begint bij zijn moeder als eeuwige maagd, en het feit dat Jezus opgroeide in een redelijk homoseksuele omgeving waarbij men stelt dat minstens 1 van zijn 12 apostelen homo was. Maar gezien het feit dat heteroseksualiteit superieur was onder de Joodse wetten in de tijd dat Jezus leefde, is het volgens velen aannemelijk dat als Jezus eigenlijk zelf ook homo was hij gedwongen werd dit te verbergen, en dat hij daarom een vrouw trouwde.

Gecodeerd in Leonardo da Vinci's 1498 schilderij "Het Laatste Avondmaal" kan men zowel een spiritueel als sensueel verhaal zien over zowel heilige vrouwelijkheid en het homo erotische in het religieuze leven. Terwijl veel christelijke fundamentalisten en evangelische het schilderij van Da Vinci te sensueel en godslasterlijk noemen, kan men de homo erotische ondertoon in het schilderij niet ontkennen. En het feit dat veel homoseksuele mannen zich aangetrokken voelden tot religie en het priesterschap speelt ook parten. Toen men in 2002 aan Mark D Jordan, professor in de religie aan de Emory University en auteur van The Silence van Sodom: homoseksualiteit in moderne katholicisme, vroeg waarom zoveel homo's zich aangetrokken voelen tot het religieuze leven en het priesterschap antwoordde die: "Homo erotiek staat geschreven in de katholieke verbeelding en haar instellingen. Vele homo gelovigen voelen een sterke roep naar het priesterschap of religieus leven. De roep lijkt de seksuele verlangen niet te ontkennen maar juist te vervolmaken. Het is een roep die ingaat tegen sociale mannelijke verwachtingen naast het heteroseksuele huwelijk om in aanwezigheid te zijn van andere ongehuwde mannen te zijn. Ze zijn beloofd een uitwisseling van hun "gestoorde" identiteit als outsiders te ruilen voor een gerespecteerde en krachtige identiteit als insider. Ze willen in mooie seksuele ambigue ruimte van liturgie blijven en worden aangetrokken door openbare viering van het lijden en verlossing waarin ze kunnen leven als homo in een wereld zoals de katholieke kerk hen dat biedt.

De documenten die gevonden zijn in 2012 staat ook veel geschreven over Jezus zijn favoriete apostel John, waarbij men zich afvraagt hoeveel Jezus van John hield en omgekeerd. En het Gospel van Mark verwijst dan weer naar naakte jeugdigheid weg van de tuin van Gethsemane in de nacht dat Jezus werd gearresteerd. Waarbij men nu suggereert dat Jezus en naakte jeugd gelijk staat met wat we nu kennen als openbare seks. Tot slot zegt men ook niet de theologische belangrijkheid en homo erotische ondertonen van rituele kussen mag vergeten als onderdeel van afgoding tijdens de eerste eeuwen van de kerk. Zoals het doorgeven van vrede met een knuffel of handdruk een vitaal onderdeel van de afgoding is vandaag de dag in de kerk, was kussen op de lippen een manier om de kerk gemeenschap met elkaar te verbinden, die altijd werd gevolgd door gemeenschappelijk gebed, de eucharistie, of riten van doop en wijding. En het was enkel toegestaan voor mensen van hetzelfde geslacht. Homofobie in de huidige christelijke kerken is dus tegengesteld aan de vroegere kerk. Gezien oude Joodse burgerlijke huwelijkse maten, is het simpel weg onwaarschijnlijk dat Jezus niet gehuwd was met een vrouw, en is het aannemelijk dat voor hij een prediker werd hij zowel veel vrouwen als mannen om zich heen had die allen ongehuwd waren. Waarbij het ongeloofwaardig wordt dat er geen seksualiteit was tussen mannen en mannen en mannen en vrouwen. En dat Jezus zowel seksuele relaties had met vrouwen als met mannen.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 22 April, 2014 en 3853 keer gelezen.