Je leest:

Bewustmakingsvideo over bifobie geen overbodige luxe (homo's, lesbi's, trans, hetero's lees dit ook).
BuzzFeed sloeg onlangs de handen in elkaar met het American Institute of Bisexuality. In een video lieten ze biseksuele personen reageren op uitspraken waar ze tot vervelens toe mee worden geconfronteerd. Geen overbodige luxe…

‘Kies nu eens één geslacht’, ‘Het is maar een fase’, ‘Je bent homo maar wilt het niet toegeven’ en ‘Biseksuelen zijn leugenaars’ zijn dergelijke uitspraken waarmee biseksuelen te maken krijgen. Ook in onze samenleving is bifobie sterk aanwezig, ook binnen de homo, lesbi en trans gemeenschappen. Het is een wereldwijd probleem dat men biseksuele mensen niet ernstig neemt. Uit recent Amerikaans onderzoek bleek dat heel wat mensen zelfs van mening zijn dat biseksualiteit geen seksuele geaardheid is, maar gewoon iets dat wel overwaait, of een soort overgangsfase van hetero naar homo of lesbisch.

Feit dat heel wat biseksuele mensen niet ernstig worden genomen heeft uiteraard een negatief effect op hun welzijn. Het helpt daarbij niet dat bijvoorbeeld sommige homo's of lesbiennes bij hun coming out zeggen dat ze biseksueel zijn, omdat ze denken dat men daar beter op zal reageren, ook al weten ze op dat moment eigenlijk zeker dat ze homo of lesbisch zijn. Zoals recent Tom Daley, de olympische schoonspringer kwam eerder uit de kast als biseksueel, maar enkele dagen geleden liet hij weten dat hij eigenlijk homo is, en dat hij gewoon had gezegd biseksueel te zijn omdat hij dat makkelijker vond. Men kan natuurlijk begrip opbrengen voor angsten om niet aanvaard te worden, maar het maakt het voor echte biseksuelen wel moeilijker om te worden aanvaard. Mensen blijven denken dat het iets van voorbijgaande aard is. Wat ook voor negativiteit zorgt voor biseksuelen is het feit dat er heel wat hetero vrouwen zijn die zeggen dat ze best wel kunnen zoenen of vrijen met een vrouw, terwijl ze toch hetero zijn, en meninge heteroseksuele vrouw kust vaak een andere vrouw om mannen uit te dagen, maar zij zijn niet biseksueel, al noemen sommigen zich wel zo.

Ook rolmodellen spelen een rol. Een van de bekendste biseksuele rolmodellen is zangeres Lady Gaga. Zij zegt overtuigd en blijft er op hameren dat ze daadwerkelijk biseksueel is, waarbij ze zowel op mannen als op vrouwen kan vallen. Ze valt niet op sekse maar op persoonlijkheid. Zo zijn er best nog veel biseksuelen, maar toch wordt zelfs Lady Gaga niet door iedereen serieus genomen, velen zeggen dat ze het gewoon zegt om in de belangstelling te staan, anderen noemen het gewoon een promotiestunt. Gelukkig zijn er nog andere biseksuele rolmodellen zoals actrice Anna Paquin, actrice Monica Raymund, zanger Michael Stipe en zanger Brian Molko.

Bifobie kadert verder in een bredere problematiek. De samenleving denkt graag in tegenstellingen, je bent homo, lesbisch of hetero, blank of zwart, dat er ook anderen zijn is voor veel mensen moeilijk. De complexe realiteit is dat er gewoon veel diversiteit is, maar jammer genoeg staan daar nog maar weinig mensen voor open. Voor biseksuelen, die toch bij de holebi's horen (holebi is immers een samenvoeging van de woorden Homo Lesbisch Biseksueel), blijft het na vele jaren nog erg moeilijk en krijgen ze nog vaak te maken met vooroordelen zoals ze kunnen niet kiezen, ze willen alleen maar van twee walletjes eten, enz... En mensen die zich eerder biseksueel noemden, en later homo of lesbisch worden dan weer uitgemaakt voor leugenaars maar zorgen er tegelijkertijd ook voor dat mensen zeggen: 'zie je wel dat biseksueel iets is van voorbijgaande aard, of iets voor mensen die nog niet goed weten wat ze zijn'. Voor de meeste biseksuelen zou het aardig zijn mochten ze alvast meer worden aanvaard binnen de homo, lesbische en transgender gemeenschappen. Het is tenslotte al moeilijk genoeg om op te boksen tegen de vooroordelen van hetero's. Tot slot de biseksuele gemeenschap is divers maar algemeen genomen kan je stellen dat mensen die écht biseksueel zijn gewoon mensen zijn die vallen op persoonlijkheid en niet op iemands geslacht. Bekijk hieronder de video:


EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
u>TRANSGENDER LOVE SONG HIT OP INTERNET

BURGERLIJKE STAND MOET BUITENLANDS HOMOHUWELIJK ERKENNEN IN ITALIE
ZANGER GORDON AL WEER VRIJGEZEL
HOLEBI'S BEREIKEN MEER DAN HETERO'S BIJ HOMOHUWELIJK
BELGIE: DIVERSITEIT IS GOED VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS
ESTLAND GAAT WEER STAP VOORUIT BETREFFENDE HOLEBI'S
ALLEREERSTE THUISZORGORGANISATIE VOOR HOLEBI'S
OBAMA KONDIGT OPNIEUW GELIJKE RECHTEN AAN VOOR HOLEBI'S
HETERO PRIDE WIL MEER AANDACHT VOOR HETERO'S
MODEONTWERPER EN VRIEND NA 27 JAAR GEHUWD
UNIEK 4 HOLEBI VRIENDELIJKE BURGEMEESTERS VERKOZEN IN ISTANBOEL
MEER NIEUWS: KLIK HIER

Dit bericht is gepost op 11 April, 2014 en 2256 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Kings & Queens
17 augustus 2019 - Cave 17
17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.