Zangeres Debbie Harry (Blondie) komt uit de kast.
Zangeres Debbie Harry, 68, bekend als Blondie van de gelijknamige popgroep, is zopas uit de kast gekomen als biseksueel. De zangeres zegt dat alle geruchten over haar seksuele geaardheid van de afgelopen jaren waar zijn. Ze kan zowel verliefd worden op mannen als op vrouwen.

Harry zeg dat ze vooral op mensen valt met veel humor, maar vrouwen blijken toch iets meer haar voorkeur te dragen. De zangeres is ook al jaren een fervent voorvechtster van gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Vorig jaar weigerde ze nog op te treden in Rusland omwille van de homofobe wetten aldaar.

Extra info:
De groep Blondie met zangeres Debbie Harry ontstond in de jaren 70 en scoorde grote hits met songs als "Denis" en 'Hanging on the telephone'. In 1982 viel de groep uitelkaar na de ziekte van Harry's toenmalige levenspartr Chris Stein waarna ze haar muzikale carriere twee jaar aan de kapstok hing om voor Stein te zorgen. In 1998 maaktE de groep een comeback met het album No Exit. Er wordt een wereldtournee ondernomen en heeft men een nummer 1-hit met het nummer 'Maria'. Ze worden de eerste Amerikaanse band die in drie decennia nummer 1-hits scoort. In 2003 kwam de opvolger van No exit uit, The Curse of Blondie. De single Good Boys haalt de 7de plaats in de Britse hitlijsten en wederom volgt in 2003 en 2004 een wereldtournee, waarbij ze ook drie uitverkochte concerten in Nederland geven. In 2004 komen de dvd en cd Live by request uit. Eind 2005 volgde wederom een wereldtournee en bracht de band in samenwerking met het management van The Doors een nieuwe single uit, genaamd Rapture Riders. In 2006 krijgt Blondie een plek in de Rock and Roll Hall of Fame. Aan het eind van 2006 brengt Deborah Harry in samenwerking met Moby een nieuwe single uit: "New York, New York", dat twee wordt in de World Dance Charts. n 2007 volgt er een tournee door Europa. Deborah Harry brengt het album Necessary Evil uit. In 2010 is er een nieuw Blondie-album uitgekomen, genaamd Panic of Girls. Sinds 2012 toert de band opnieuw rond en in 2013 liet men weten aan een nieuw album te werken. Sinds februari 2014 zijn ze bezig aan hun official worldwide 40th anniversary tour.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 06 April, 2014 en 10806 keer gelezen.