92-jarige transgender verandert Amerikaans beleid + video.

Een 92-jarige transgender vrouw heeft er voor gezorgd dat het beleid in de VS betreffende pensioenen verandert. De vrouw die weduwe is en ex Wereld Oorlog 2 veteraan en piloot was kreeg geen pensioen na het overleden van haar man omdat ze geboren werd als man.

Eerder weigerde de US Social Security Administration Robina Asti, 92, een overlevings pensioen na de dood van haar man twee jaar geleden. Reden van de weigering was het feit dat Asti geboren werd als man. Na een rechtszaak in samenwerking met Lambda Legal (die ook opkomen voor holebi's) krijgt ze nu sinds 14 februari toch een pensioen. Asti is een ex Wereld Oorlog twee veteraan en piloot en transgender vrouw sinds 1976.

De positieve uitspraak van het hof waarna Asti nu wel een overlevings pensioen krijgt is een historische uitspraak en erg belangrijk voor andere gehuwde transgenders, vooral zei die al ouder zijn en vroeg of laat te maken krijgen met het overlijden van de partner. Het beleid van de US Social Security Administration is nu aangepast. Bekijk hieronder een video over Robina Asti:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 06 April, 2014 en 2716 keer gelezen.