Uniek: baby van lesbisch koppel mag worden gedoopt in Rooms katholieke kerk.


Donderdag kon je bij holebi.info lezen dat de president van Argentinië doopmeter wordt van een gewoon lesbisch koppel dat daarom vroeg via facebook. Vandaag komt het nieuws dat de baby van het koppel de allereerste baby wordt die zal worden gedoopt in een Rooms katholieke kerk.

Het is een uniek gegeven. Karina Villaroel en Soledad Ortiz zijn het eerste gehuwde lesbische koppel wiens baby mag worden gedoopt in een Rooms Katholieke kerk. Voor velen lijkt dit vanzelfsprekend, toch is dat het niet, vele kerken weigeren holebi koppels te huwen en weigeren eveneens kinderen van holebi koppels te dopen. Maar Karaina en Soledad kregen nu zopas te horen dat de aartsbisschop van Argentinië liet weten dat de baby vandaag mag worden gedoopt.

In 2010 was Argentinië het eerste Latijns Amerikaanse land dat het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes, in dat zelfde jaar werd ook adoptie recht goedgekeurd. Presidente Cristina Kircher is al sinds 2007 president, onder haar bewind werd het homohuwelijk legaal waarbij ze veel tegenstand kreeg van uit religieuze kringen, maar Kircher liet zich niet doen en drukte haar wil door om het homohuwelijk te legaliseren. Maar blijkbaar is er sindsdien vanuit religieuze hoek veel veranderd.

Twee dagen geleden kon je bij holebi.info al lezen dat presidente Cristina Kircher had toegestemd doopmeter te worden an de kleine Umma. Normaal kunnen Argentijnen alleen wanneer ze een zevende kind krijgen aan de president vragen om doopmeter te worden, maar Kircher wilde graag een uitzondering maken voor het lesbische koppel dat een van de eerste was die trouwden in Argentinië. Zowel het feit dat de president doopmeter wil zijn als het feit dat de baby mag worden gedoopt in een katholieke kerk is een unicum. Veel is te danken aan de huidige paus, die in 2012 liet weten dat de kerk kinderen mag dopen ongeacht de seksuele geaardheid van hun ouders.holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 05 April, 2014 en 2790 keer gelezen.