Je leest:

Onvoorstelbaar - Antwerps rechter ziet geen homofobie in zaak homo koppel dat jarenlang gepest wordt.Slecht nieuws voor Willy en Jean Pierre uit het Antwerpse Berchem. De strafrechter weigert homohaat te weerhouden als verzwarende omstandigheid in een aanslepende vete tussen het homo koppel en zijn Marokkaanse buren. De veroordeling wegens homohaat, waar het homo koppel op hoopte komt er niet.

Al dertig jaar lang wonen Willy Vermeulen en Jean-Pierre Dewulf samen op de Groenenhoek. Alles verliep goed, tot het koppel in 2009 Ahmed M. (45) en Samira E. (35) als nieuwe buren kreeg. Vijf jaar geleden dienden Willy en Jean-Pierre voor het eerst een klacht in bij de politie en gerecht, dat ging toen over pesterijen, maar ook over slagen en verwondingen tegenover Jean-Pierre. Het begon met problemen in het huis van het homo koppel. Er werden schimmelplekken en waterschade vastgesteld waarbij het duidelijk was dat de problemen werden veroorzaakt vanuit de woning van het Marokkaanse koppel. Willy en Jean Pierre werden vergoed door de verzekering van Ahmed. Ahmed liet onmiddellijk blijken dat hij dit niet kon verkroppen, en toen begonnen de problemen pas echt.

Omdat Ahmed het duidelijk niet kon verkroppen dat Willy & Jean Pierre werden vergoed voor de schade in hun huis gaf hij het uitbetaalde waterschadegeval opnieuw aan bij een andere verzekeringsmaatschappij, waar hij natuurlijk wandelen werd gestuurd. En daarom begon hij problemen te maken over de bovenste lat van de pas vernieuwde houten tuinmuur. Op hun aanvraag hadden Jean en Willy toestemming gegeven om de muur samen te vernieuwen, en er was een akkoord om bovenaan een brede lat te voorzien voor de katten. "Na die verzekeringskwestie van de waterschade, waar hij ongelijk gekregen had, pakte hij ons op onze katten en begon daarom de bovenste lat te verwijderen en kregen we constant vuil janet te horen," zegt Jean Pierre aan holebi.info. Het Marokaanse koppel begon ook steeds meer problemen te veroorzaken, zo sloegen ze meermaals luid met een stok tegen de omheining, riepen ze woorden als homoslaafjes en vuile jeanetten en kregen Willy en Jean Pierre kattenuitwerpselen in hun tuin gesmeten, werd er een baksteen op het dak gegooid en werd hun voetpas besmeurd. En wanneer de mannen in hun tuin kwamen begon Ahmed vaak te mekkeren als een geit. Het was meteen duidelijk dat de Marokkaanse buren van Willy en Jean Pierre homofoben waren die door teleurstelling na een schadevergoeding door waterschade alle mogelijke zaken aangrepen om hun homo buren te pesten.

Het parket was van mening dat de feiten werden ingegeven door homohaat maar de Antwerpse strafrechter ziet de zaakanders. Samira E werd over de hele lijn vrijgesproken, haar man Ahmed werd wel schuldig bevonden aan slagen en verwondingen en de scheldtirades maar kreeg daarbij de gunst van opschorting van straf. Maar tot een veroordeling wegens homohaat kwam het niet. Wat eigenlijk zeer opmerkelijk is gezien het feit dat de strafrechter Ahemed wel schuldig achtte aan scheld partijen die altijd homofobisch waren. Maar volgens de rechter gaat het om een aanslepende burenruzie waarbij, zo oordeelde men, de beklaagden ook als ze niet wisten dat Willy en Jean Pierre homo zouden zijn, hij hen op een andere manier had uitgescholden. De rechter zei dat de hele zaak een spijtig voorbeeld is van hoe samenleven in een stad niet moet.

Willy en Jean Pierre laten weten zwaar teleurgesteld te zijn in de uitspraak. Volgende week gaan ze samen zitten met hun advocaat en het CGKR om te kijken of ze beroep kunnen aantekenen tegen de uitspraak. Want men kan niet anders stellen dan dat de uitspraak erg dubieus is. Langst de ene kant veroordeelt de rechter de Marokkaanse buurman voor slagen en verwondingen en voor belaging (het roepen van janet en vuile homo) maar besluit dan toch dat er geen sprake is van homohaat! Men zou dus kunnen stellen dat in een burenruzie alles is toestaan, dat men homofobische en zelfs seksistische woorden kan roepen zonder daarvoor ooit te worden gestraft. En dat terwijl homofobie strafbaar is in ons landje, en dat terwijl onze overheid eerder dit jaar een wet van kracht liet gaan waarbij er zwaardere straffen worden geŽist wanneer men zich schuldig maakt aan homofobie.
EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
ANTWERPS MAROKAANS KOPPEL RISKEERDE VEROORDELING WEGENS HOMOHAAT
BELGISCHE HOLEBI FEDERATIE KOMT NIET OP VOOR ALLE HOLEBI'Sholebi.info eigen berichtgeving met kleine toevoegingen via bron het nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 05 April, 2014 en 3571 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

19 oktober 2019 - Soiree Feminee
19 oktober 2019 - Revelation
19 oktober 2019 - 22 Years Red&Blue
19 oktober 2019 - Driekant 50 jaar
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Los Ninos
26 oktober 2019 - Playground
26 oktober 2019 - Woodpop
31 oktober 2019 - 30Years La Demence
31 oktober 2019 - Beloved Halloween

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Winnaar Vlaamse Inclusive werkgever (holebi & trans+ vriendelijk enz..) bekend gemaakt.

 

Drie Vlaamse ouders over hoe het was toen hun kind uit de (homo/lesbische) kast kwam.

 

Maak kennis met Alexander, de dove man achter Lola McQueen uit Belgium’s Got Talent.

 

Vlaamse tienerreeks wtFOCK krijgt derde seizoen mét homo personage.

 

Vlaamse holebi & transgender+ federatie heeft gemengde gevoelens over Vlaams regeerakkoord.

 

Zalando speelt met gender met Gentse Joppe + video.

 

Jonas Roelens wint PhD Cup met onderzoek naar vervolging holebi's in Vlaamse Middeleeuwen.

 

Op komst, 19de editie van het Vlaamse holebifilmfestival (ook met trans films).

 

Op komst, 2de editie v/d Antwerp Brilliant Games (sport & meer) voor en door holebi, trans+ personen & sympa's.

 


Buitenlands nieuws

Oeganda legt vijf jaar oude wet die holebi zijn straft met de dood opnieuw op tafel.

 

Flashmob huwelijksvideo van homo koppel gaat viraal.

 

11 Oktober is Coming-Outdag, vier acties in de aandacht.

 

Al twintig transgender vrouwen vermoord in de VS.

 

Anti holebi & transgender organisatie boycot Mattel om genderneutrale Barbie lijn.

 

Een supportieve vader is goed voor het hart van holebi's en transgenders.

 


Showbizz nieuws

Opschudding op sociale media omdat Ellen DeGeneres grapjes maakte met George Bush.

 

Zanger Elton John zag de dood voor ogen.

 

Gordon had het na 3 maanden clean zijn even moeilijk, maar met steun van fans er weer bovenop.

 

Disney plant coming out van prinses uit populaire animatiefilm.

 

Ricky Martin en echtgenoot verwachten vierde kindje.