Oma zamelt geld in voor transgender kleinkind.

Een Britse grootmoeder is een campagne gestart om geld in te zamelen voor een rechtszaak voor haar dochter en in het bijzonder voor haar kleinkind dat transgender is. De grootmoeder start de campagne omdat de moeder van de transgender jongen geen rechtszaak kan betalen.

De ouders van van Jake zijn gescheiden en zitten nu in een gevecht om het hoederecht van het kind. Maar er speelt veel meer. Het kind in kwestie is transgender. Jake werd geboren als meisje, maar voelt zich al sinds peuter een jongen. Jake woont nu bij zijn moeder die de transgender identiteit van haar kind heeft aanvaard. Sinds Jake naar school mag in jongens kleren is hij erg veranderd. Hij bloeide open en is veel gelukkiger. De school en de klasgenootjes van Jake beschouwen hem gewoon als een jongentje.

Maar de vader van Jake wil daar allemaal niets van weten. Hij wil dat Jake zich gedraagd als een meisje en wanneer hij het hoederecht krijgt zal Jake opnieuw als meisje door het leven moeten gaan. Jake zelf raakt al in paniek als hij nog maar hoort dat zijn vader ook kans maakt om de rechtszaak te winnen. De grootmoeder van de jongen is zopas een campagne gestart om geld in te zamelen om de rechtszaak van haar dochter te kunnen betalen. Info over de campagne en steunen: Klik hier

Extra info:
Het verhaal van Jake is niet uniek. In 2012 (zie link bij eerder kon je bij holebi.info lezen) bracht holebi.info het verhaal van Izzy, die op de leeftijd van 5 jaar zelfmoord wilde plegen omdat hij geen meisje mocht zijn. Eerder waren er nog gelijkaardige verhalen van jonge kinderen die transgender zijn.

De laatste jaren is men zich er steeds meer van bewust dat kinderen al vanaf de leeftijd van 2 jaar beseffen dat er iets niet klopt. En steeds meer mensen beseffen dat het verkeerd is om deze kinderen te vertellen dat het fout is zich te willen identificeren als iemand van de andere sekse. Sommige specialisten inzake gender identiteit zijn er van overtuigd dat het beter is om kinderen, nadat ze uitvoerig zijn onderworpen aan psychologische tests, het best al op jonge leeftijd kunnen worden aanvaard zoals ze zijn. Waarbij sommige kinderen al vanaf de leeftijd van 10 jaar worden voorbereid om hun latere transformatie door het nemen van mannelijke of vrouwelijke hormonen. Sommige mensen vinden dit beangstigend en noemen het onverantwoord. Maar vele jarenlange studies wijzen uit dat het beter is voor een mens dat hij of zij al op jonge leeftijd de sekse mag beleven zoals hij of zij die voelt. Veel oudere transseksuelen zeggen dat mochten ze nu opnieuw jong zijn ze er veel eerder waren aan begonnen. Het vroegtijdig aanvaarden van de eigen sekse door de omgeving bespaard vele trauma's die veel van de oudere generatie transseksuelen ervaren door pas op latere leeftijd zichzelf te kunnen aanvaarden.

Nuttige links:
Website transgenderpunt.be: http://transgenderinfo.be/
Facebook transgederpunt.be: https://www.facebook.com/TransInfopunt?fref=ts
Website Gender in de klas: http://www.genderindeklas.be/
Website voor transgender jongeren: http://www.genderindeblender.be/
Website voor transgender jongeren: http://www.t-jong.be/index.php
Website transgender kring Vlaams Brabant: http://transgenderkring-vlaams-brabant.be/

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
IZZY WILDE OP 5-JARIGE LEEFTIJD ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN (2012)
TRANGENDER EUROPE KRIJGT ERKENNING VAN EUROPESE COMMISSIE (2014)
DISCRIMINATIE GENDER IDENTITEIT EN GENDER EXPRESSIE NU OOK VERBODEN IN BELGIE (2014)
TRANSVROUW GAAT ALS EERSTE TRANSGENDER DE MOUNT EVEREST BEKLIMMEN (2014)
BELG PRIMEUR VOOR EERST TRANSGENDER OP EUROPESE KIESLIJST (2014)
AMNESTY KLAAGT EUROPEES TRANSGENDER BELEID AAN (2014)
BELG TRANSGENDER INFOPUNT KOMT MET GENDERPAS (2014)
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 02 April, 2014 en 2497 keer gelezen.