NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

In Jamaica kan je beter lesbisch zijn dan homo.Jamaica is jammer genoeg één van de meest homofobe landen ter wereld - homoseksualiteit is er strafbaar met een celstraf tot tien jaar - gek genoeg zijn lesbische vrouwen niet strafbaar en zelfs legaal, een gegeven dat ook in sommige andere landen voorkomt. Maar er is toch hoop, want het is niet omdat een overheid homofobisch is, dat alle inwoners van een land homofobisch zijn.

De krant de Jamaica Observer plaatste zopas een artikel in de krant over holebi's. Met daarbij de vraag: 'Hoe zou je reageren wanneer je kind homo of lesbisch blijkt te zijn?' Om aan te tonen dat dit nog steeds een moeilijk onderwerp is in het land, plaatse de krant er de volgende zin nog bij: 'Er achter komen dat je kind holebi is in een maatschappij die het nog steeds moeiljk heeft deze mensen te aanvaarden, is iets waarmee veel ouders te maken krijgen. De krant plaatse zowel positieve als negatieve reacties van ouders:

George H een vader van vier zei dat hij liever zou hebben dat zijn dochter lesbisch is dan dat zijn zoon homo zou zijn, en dat hij uiteindelijk geen van beide levensstijlen zou aanmoedigen. Maar ook dat hij uiteindelijk mocht hij een homo zoon hebben die toch niet zou laten vallen.

Garfield een vader van drie zegt dat hij het niet zou aanvaarden, maar geeft wel toe dat het erg moelijk zou zijn, om zijn eigen kind te verwerpen, en dat als hij mocht kiezen toch liever een lesbische dochter zou hebben dan een homo zoon.

Wayne, vader van 1 zegt dat hij zijn kinderen niet zou vermoorden maar als hij een homo zoon zou hebben hij wel uit diens buurt zou blijven.

Angela een moeder van drie zegt het eigenlijk niet goed te weten, maar ze denkt dat ze niet zou oordelen en nog even veel van haar kinderen zou houden.

Bobbette, moeder van 1 zegt dat ze haar kind aan de deur zou zetten. Olivia, eveneens moeder van 1 zou hetzelfde doen als het gaat om een homo zoon.

Andrae, vader van twee zegt dat hij enkele regels zou invoeren voor een homo zoon, geen strakke kleding, geen make-up, geen gekleurde haren, geen vrouwen kleren dragen.

Uit de bovenstaande antwoordden blijkt dat veel ouders het blijkbaar niet zo erg zouden vinden wanneer hun dochter lesbisch was, maar dat ze het wel moeilijker zouden hebben wanneer ze een homoseksuele zoon hadden. Jamaica staat bekend als een van de meest homofobe landen ter wereld vanwege de vele aanvallen tegen holebi's waarbij in het verleden al veel dodelijke slachtoffers vielen. Vooral de overheid en politie zijn erg homofobisch. Vorige maand adviseerde de politie om Jamaicaanse holebi en transgender tieners, die uit huis waren gezet, en al jaren op straat te leven, te vermoorden omdat ze criminelen zouden aantrekken. De Jamaicaanse holebi en transgender gemeenschap is goed vertegenwoordigd in het land en voert regelmatig campagne voor gelijke rechten. Vorig jaar kwamen ze in het nieuws door een internet video campagne waarin ze aandacht vroegen voor hun situatie.holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 31 March, 2014 en 2428 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

28 februari 2020 - 5 Year Smooch
28 februari 2020 - H.I.M
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar
06 maart 2020 - Lesbi & friends party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Toolkit e.a voor politie- en slachtofferdiensten inzake haat tgo holebi & transgender in Belgie, samenwerking 9 landen + twee video's.

 

De droom van Kenneth: met een regenboog brandweerwagen op de Antwerp Pride rijden.

 

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 


Buitenlands nieuws

Kunnen dementerenden vergeten dat ze holebi zijn?

 

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 


Showbizz & Sport

Lesbische actrice scenarioschrijfster spreekt stem in van lesbisch personage in Disney animatiefilm + trailer.

 

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.