Jani Kazaltzis koppelt mensen maar durfde destijds zelf niet zomaar op een man af te stappen.

Stijlgoeroe Jani Kazaltzis, 35, geeft in zijn gloednieuwe programma 'All You Need is Jani' eerste hulp bij daten. Maar zelf durfde hij destijds niet zomaar op een man af te stappen. Voor een nieuw programma van Martin Heylen ging Jani recent op bezoek bij zijn ouders in Griekenland, daar bekende hij aan Heylen dat hij als kind naar de dokter moest omdat hij homo was.

Jani is zichzelf als hij bij zijn ouders in Griekenland is. Wanneer hij daar naar toe gaat met zijn vriend trekken ze in een huurhuisje op het eiland mykonos, vlak bij het strand. "Zo moeten mijn vriend en ik niet constant bij mijn ouders logeren," zegt Jani in teveblad Primo. In het nieuwe programma 'Heylen en de Herkomst' van Martin Heylen waarin die samen met BV's naar hun geboorteland trekt is binnenkort ook Jani te zien. Martin volgde Jani op de voet, ook toen die een homobar bezocht. Heylen had er meteen touche. "In zo'n homobar heb ik me voor het eerst kunnen inleven in de gevoelens van een vrouw, want ik kreeg honderden begerige blikken van mensen in mijn richting. Ik voelde me gevleid, wat me verraste. Tot Jani me vertelde dat sommige homo's het een uitdaging vinden om een hetero binnen te doen. het had dus niets met mijn natuurlijke schoonheid te maken", aldus Heylen in Het Nieuwsblad. In het programma spreekt Jani ook open over zijn seksuele geaardheid, waarbij hij bekende dat niemand hem in zijn thuisland eerder zag als homo en dat hij als kind eerst naar de dokter moest omdat hij homo was. Het programma van Heylen is vanaf 7 april op Vier te zien.

Kazaltzis koppelt nu mensen aan elkaar maar zelf was hij geen dater. "Voor mijn relatie was ik lang vrijgezel, en ik durfde niet zomaar op een man af te stappen. Maar ik vond het wel leuk om vriendinnen voor een date te helpen met hun styling, hun kleding, make-up, de hele voorbereiding. Het voorspel eigenlijk ook (grinnikt), die rol speel ik ook in 'All You Need is Jani'. Maar zelf heb ik eigenlijk nooit gedatet, ik vergat het gewoon. Voor ik mijn vriend leerde kennen, was ik al zo'n drie jaar vrijgezel en ik vond dat een hele leuke tijd. Ik had nooit het gevoel dat ik iemand nodig had om mij gelukkig te maken. Natuurlijk was ik toen nog jong en onwetend. Als ik nu nog vrijgezel was, zou ik daar waarschijnlijk wel mee inzitten. Ook omdat ik nu weet hoe mooi het is om een relatie te hebben."

Jani en zijn vriend zijn al zeven jaar samen. "De kracht van onze relatie zit erin dat we elkaar vrij laten. We zullen nooit proberen om van onze levens een leven te maken, want dat gaat gewoon niet. We hebben allebei onze bezigheden en zullen elkaar nooit belemmeren in ons doen en laten. Ik ben er van overtuigd dat een relatie complementair moet zijn, elkaar aanvullen is prima, maar je partner mag niet alles voor je zijn. Je moet je eerst en vooral zelf goed in je vel voelen, en pas dan kan je beginnen denken aan een relatie. Als je een partner zoekt om de verkeerde redenen, loopt dat nooit goed af. Dat is een tip die ik ook meegeef in het nieuwe programma."

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 30 March, 2014 en 5991 keer gelezen.