Amerikaans hetero acteur komt op voor holebi's
De Amerikaans heteroseksuele acteur, regisseur en producent, Forest Whitaker, 52, is een van de vele beroemde hetero's van de afgelopen jaren die opkomt voor holebi's. Whiteaker zet zich sinds kort in het bijzonder in voor Ugandese holebi's.

Met zijn Whitaker Peace and Development Initiative wil hij tegenwicht bieden aan de onlangs ingestelde wet die homoseksualiteit in het Afrikaanse land illegaal maakt. "Het is in het gehele Afrikaanse continent een groot probleem", zei de 52-jarige acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "De mensen daar protesteren en proberen de discussie aan te zwengelen", gaat Whitaker verder, voor wie de organisatie naar eigen zeggen een passieproject is. "Wij zetten ons in voor gelijke behandeling en beseffen dat we juist allemaal met elkaar verbonden zijn." Eerder zette Whitaker al liefdadigheidsprogramma's op in onder meer Mexico en Zuid-Afrika. "We begeleiden mensen om vredestichters te worden om van daaruit een spil te worden in hun gemeenschap", vertelt hij.

Extra info:
Sinds 1996 is Whiteaker gehuwd met actrice Keisha Nash, samen hebben ze vier kinderen. Hij is vegetariƫr en staat daarbij mee aan de zijde van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). Daarnaast is hij activist voor Hope North, een school voor weeskinderen, kinderen die ontsnapten uit de handen van kindsoldaat ronselaars, en kind slachtoffers van burgeroorlogen in Oeganda. Sinds 2011 is hij Goodwill Ambassador for Peace and Reconciliation bij de UNESCO. Hij speelde ondertussen in meer dan 70 films en een 30 tal televisieseries. Hij won al een Academy Award, een Golden Globe en een BAFTA Award.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
EUROPEES PARLEMENT ONDERNEEMT ACTIE TEGEN NIGERIA EN OEGANDA
VOORMALIG VICE PRESIDENTE OEGANDA IS TEGEN ANTI HOLEBI WET
OEGANDESE POLITICI, PROFS E.A TEGEN ANTI HOLEBI WET
ZANGERES RIHANNA KOMT OP VOOR HOLEBI'S
AFRIKAANSE ZANGERES KOMT OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
MILEY CYRUS KOMT OPNIEUW OP VOOR HOLEBI'Sholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 23 March, 2014 en 3959 keer gelezen.