Veelvuldig bekroond leerkracht komt uit de transgender kast.
Middelbare school lerares wetenschappen Karen Scott won tien keer de Who's Who in America's Schools accolade award, won daarnaast ook nog de Eastman Kodak Award for Excellence in Teaching, en zag meer dan 5000 studenten in haar klaslokaal.

Karen Scott is ook bekend als Gary Scone. De 56-jarige gebruikte haar voorjaarsvakantie om de laatste hand te leggen aan haar transitie van man naar vrouw. "Ik wist altijd al dat ik eigenlijk vrouw ben, maar mijn hele leven probeerde ik het te onderdrukken, ik probeerde zo mannelijk mogelijk te zijn, zoals van mij werd verwacht. Ik ging in het leger, speelde American football, maar het voelde nooit goed."

Het scholen district staat achter zijn meermaals bekroonde leerkracht, die jongeren aanzet tot respectvolle dialogen onder elkaar, maar ook met hun leerkrachten en families. De school voorziet ook een begeleider voor wanneer studenten vragen hebben om alles beter te begrijpen. De schooldirectie zegt: "Dit is een unieke situatie, die ingaat tegen de traditionele ideeën, filosofieën en geloofssystemen van vele mensen. We willen dan ook dat ouders en studenten samen zitten om hier over te praten als dat nodig is. We hopen ook op de medewerking van de ouders om hun kinderen op een positieve manier te begeleiden naar meer begrip."

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
BELG PRIMEUR VOOR HET EERST TRANSGENDER OP EUROPESE KIESLIJST (2014)
BELG TRANSGENDER INFOPUNT KOMT MET GENDERPAS (2014)
LUXE KETEN KOMT MET 17 TRANSGENDER IN CATALOOG (2014)
AMNESTY KLAAGT EUROPEES TRANS BELEID AAN (2014)
20-JARIGE INTERNET BEROEMDHEID KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST (2014)
HOLEBI.INFO STELT VOOR: 20 BEROEMDE TRANSGENDERS (2013)
NA 20 JAAR BIJ ZWARE MARINIERS KOMT VROUW UIT DE TRANSGENDER KAST (2013)
JONGEN VAN 5 WILDE ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN (2012)
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 22 March, 2014 en 2714 keer gelezen.