Ian McKellen en Stonewall brengen krachtige boodschap die iedereen moet zien + video
Acteur Ian McKellen brengt samen met de Britse holebi rechtenorganisatie Stonewall een krachtige boodschap voor iedereen. Via een nieuwe campagne video wil men mensen (zowel hetero als holebi) er op wijzen dat de dingen die je hoort en zegt als kind, later als volwassene nog doorwerken.

De campagne video genaamd: No Bystanders, (omstanders) begint met een school speelplaats waar een ketting reactie volgt van beledigingen. Het begint met een die zegt 'ginger' (rosse) en vervolgt met woorden als 'fag' (scheldwoord voor homo), 'fatty' (dikzak), 'bimbo' (slet), enz... Op het einde van de video zegt acteur Ian McKellen: Wat we leren als kinderen kan een leven lang doorgaan, als je het hoort, stop het, en wees geen omstander.

De spot heeft als doel alle vormen van negatief taalgebruik die beledigend is te bannen, inclusief die tegen holebi's. McKellen die Stonewall mee oprichtte in 1989 zegt: 'negatief taal gebruik vernielt mensen levens. We zijn allemaal verantwoordelijk om hier tegen op te komen en het te stoppen, om er voor te zorgen dat pesten wordt gestopt." Meer info over de campagne: http://nobystanders.org.uk/ en https://www.facebook.com/stonewalluk - En bekijk hieronder de video:

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 22 March, 2014 en 2366 keer gelezen.