Grootste homofoob van de VS is overleden + info die elke holebi moet kennen.De 84- jarige oprichter van de mest gehate homofobische familie in Amerika is overleden. Phelps was berucht vanwege zijn omstreden demonstratiemethoden tegen homoseksualiteit, en bekend vanwege de bordjes met daarop teksten als 'God Hate Fags'.

Afgelopen maandag bracht een van zijn 13 kinderen, zoon Nate, die op 18-jarige leeftijd de kerk verliet en zich sindsdien inzet voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders, het nieuws dat zijn vader op sterven lag. Zoon Timothy, die nog wel bij de kerk is liet vandaag weten dat zijn vader deze nacht gestorven is. Fred Phelps leidde de Westboro Baptist Church, een kerkgemeenschap die voornamelijk bestond uit zijn eigen familie. Leden ervan demonstreerden regelmatig bij begrafenissen van omgekomen Amerikaanse militairen. Daarbij werden borden gebruikt als "Dank God voor dode soldaten" en "Je zult branden in de hel".

Ondertussen blijkt ook dat Fred Phelps al een tijdje geëxcommuniceerd was door zijn eigen kerk, dit zou zijn gebeurd door onenigheden binnen de familie, en vermoedelijk ging het allemaal om het feit dat Phelps het mogelijk niet eens was over wie zijn opvolger zou worden. De haatprediker was ervan overtuigd dat God de VS strafte met de oorlogen in Irak en Afghanistan, omdat het land niet hard genoeg optreedt tegen homoseksualiteit. Ook de aanslagen van 9/11 en de tsunami in Azië zouden bedoeld zijn om ongelovigen te straffen. De clan leden, die voor 99% uit zijn eigen familieleden bestaat, hij had 13 kinderen, zet zijn werk verder.

De Britse documentairemaker Louis Theroux maakte twee keer een uitzending over de kerk, onder de titel "de meest gehate familie in de VS". Enkele jaren geleden kwam zoon Nate in het nieuws, die voor het eerst vertelde dat hij op 18-jarige leeftijd de clan van zijn vader verliet omdat hij het niet meer eens was met de homofobe standpunten van de clan. En vorig jaar vertrokken twee nichtjes van de leider, eveneens omdat ze het niet meer eens zijn met de homofobe houding van hun familie. Alle drie zetten ze zich nu in voor gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Zoon Nate zei eerder dat hij verdriet voelt voor al die mensen die zijn vader heeft pijn gedaan. Maar ook vertelde hij dat hij verbitterd is omdat zijn eigen familie hem en anderen weg houdt om afscheid van hem te nemen omdat ze niet meer bij de kerk behoren.

De Westboro Baptist Church wist ook vaak het nieuws te halen door zelfs maar te suggereren dat ze ergens zouden demonstreren. Zo dreigden ze in 2009 de herdenking van het vliegtuigongeluk op Schiphol te verstoren, maar kwamen ze nooit opdagen. De methodes van de kerk leidden regelmatig tot ophef, maar het Amerikaanse Hooggerechtshof besloot in 2011 dat ze vielen onder de vrijheid van meningsuiting. Op de website van het Witte Huis werden daarna meerdere petities gestart om de rechten van de kerk in te perken. Enkele staten voerden wel een perimeter in waarbij de clan leden op een bepaalde afstand moesten blijven wanneer ze wilden demonstreren nabij een militaire begrafenis.

De clan van Fred Phelps kwam voor het eerst in het nieuws in 1998 tijdens de begrafenis van Matthew Shepard die op brutale wijze werd vermoord omdat hij homo was. De Phelps clan demonstreerde bij Matthew's begrafenis en riep slogans als 'Matthew brand in de hel', en 'God haat homo's', en 'Aids dood flikkers'. Maar de protestactie werd in de kiem gesmoord door een tegenzet van enkele vrienden van Matthew die gekleed als engelen met grote vleugels voor Phelps en zijn groep gingen staan. Het verhaal van Matthew kreeg wereldwijde media aandacht, er werd een film over gemaakt en een toneelstuk. En zowel Elton John als Melissa Etheridge schreven er een lied over. De moordenaars van Matthew kregen levenslang maar stelden dat hun daden gerechtvaardigd waren aan de hand van de bijbel. Sinds die dag kwam de Phelps clan regelmatig in het nieuws, en dat zal nog gebeuren, want het is niet omdat de stichter overleden is dat de kerk en zijn overige homofobe leden niet meer bestaat.

Pittig detail. Vorig jaar kocht de organisatie Planting Peace een huis recht tegenover het huis van de Phelps clan en schilderde dat in de regenboogkleuren (symbool van holebi's en transgenders wereldwijd). In huis komen regelmatig holebi's samen die de clan regelmatig uitdagen door zelf ook bordjes in hun tuin te zetten met holebi vriendelijke boodschappen, in navolging van de clan die de eigen tuin vol zet met anti holebi bordjes. En vorig jaar werd er voor het eerst een homohuwelijks feest gehouden. En gisteren kon je op de facebook pagina van holebi.info lezen dat een satanische groep een roze mis gaat houden bij het graf van Phelps om hem in een volgend leven homo te maken.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 20 March, 2014 en 3299 keer gelezen.