Belgische kandidaat Eurovisongfestival Axel Hirsoux heeft echtgenoot + video.
Tussen 6 en 10 mei is het tijd voor de 59e editie van het Eurovisiesongfestival dat dit jaar door gaat in Kopenhagen. Axel Hirsoux (foto's), 31, zal dan ons landje vertegenwoordigen op het liedjesfestival met zijn ballade 'Mother'.

In de eerste interviews wil hij weinig of niets kwijt over zijn priv├ę leven. Maar volgens de krant het laatste nieuws heeft hij een echtgenoot die als schoolsecretaris werkt. Hirsoux zei: "Er is dan ook weinig om te vertellen. Ik heb een gelukkige jeugd gehad en ik leid een doodnormaal leven. Ik ben zoals iedereen. Geen schandalen bij mij, sorry!", zegt hij in de krant. In andere interviews omschrijft hij zichzelf als "happy man" of "gelukkig getrouwd".

Hirsoux is trouwens de eerste Waal die als Vlaamse inzending naar het Eurosongfestival mag gaan. De zanger viel tijdens de preselecties niet enkel op door zijn indrukwekkende stem, maar ook door zijn voorkomen. Zelf zei hij daarover: "Ik voel me goed bij mijn uiterlijk, al krijg ik wel al jaren opmerkingen. Maar wat anderen van me denken, is niet belangrijk. Ik denk zelfs dat mijn fysiek een troef kan zijn op Eurosong. En ik hoop dat andere mensen geïnspireerd worden door mijn verhaal. 'Als die jongen het kan, kan ik het ook."

Bij zijn eerste persconferentie zei hij: "Ik wil een ding zeggen, Ik zing al tien jaar en al tien jaar zeggen ze: 'Mooie stem, maar je hebt de fysiek niet.' In Vlaanderen hebben ze naar m'n stem gekeken. Een wraak op al die mensen. Ik ben jullie eeuwig dankbaar. Na zijn overwinning werd Hirsoux voornamelijk overstelpt door de Vlaamse pers, waarbij hij een dappere poging deed om in het Nederlands te antwoorden, al ging dat nog niet zo vlot, waarna danseres Isabelle fungeerde als tolk. De zanger zei ook nog:"Dit is het begin van mijn droom. Mijn eerste professionele ervaring als zanger en ik mag naar het Songfestival. Wat doet het ertoe of ik Waal ben? Ik wil vooral alle Belgen trots maken." Bekijk hieronder de video van het liedje waarmee hij binnenkort ons landje vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 19 March, 2014 en 3400 keer gelezen.