14-jarige moet terug naar weeshuis omdat hij homo is.


Een Italiaanse jongen van 14 jaar is door zijn adoptie ouders terug gebracht naar het weeshuis omdat hij homo is. De jongen werd bovendien al geruime tijd op school gepest omwille van zijn seksuele geaardheid. De adoptie ouders reageerden daarop door het terug sturen van de jongen met de mededeling dat hij voor te veel problemen zorgt.

De 14-jarige jongen die bij zijn geboorte werd afgestaan door zijn biologische moeder wordt omschreven als rustig, zachtaardig en onzeker. Sinds een tijdje werd hij op school gepest omdat hij op jongens valt. Zijn adoptie ouders kozen er niet voor de jongen te ondersteunen of te helpen, maar stuurden hem gewoon terug naar het weeshuis met de mededeling dat hij voor teveel problemen zorgt. Zowel de identiteit van de jongen als van zijn adoptie ouders zijn niet vrijgegeven om nog meer problemen te voorkomen. De jongen zelf wordt nu opgevangen in het weeshuis en kan later opnieuw worden geadopteerd.

Ondanks het feit dat er veel homofobie is in Italiƫ zorgt het verhaal van deze jongen voor veel opschudding in het land. Veel mensen begrijpen de adoptie ouders niet en vinden dat ze de jongen hadden moeten steunen, en velen zijn ook van mening dat het niet kan dat je een adoptiekind zo maar weg doet omdat het niet voldoet aan jou verwachtingen als ouders. Er is veel homofobie in Italiƫ en het land heeft nog steeds geen anti discriminatie wet die jongeren en mensen moet beschermen tegen homofobie. Het land kreunt al jaren onder grote invloed van een homofobe katholieke kerk. Maar toch is er verandering op komst. In januari van dit jaar oordeelde een rechter dat een homo koppel pleegouders mocht zijn van een 16-jarige jongen die niemand anders wilde. En vorig jaar liet de burgemeester van Rome weten dat hij meer begint open te staan voor het homo-huwelijk. Ook mede door de nieuwe houding van de Paus betreffende holebi's zal er eindelijk een andere wind gaan waaien in het land.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 18 March, 2014 en 3501 keer gelezen.