Belg muziekmanager lanceert singel tegen homofobie, en komt weldra met holebi fuiven + video.Peter Bervoets uit Wijtschate (West-Vlaanderen) gaat samen met Peter Van Landeghem uit Vlamertinge holebi fuiven organiseren. Bervoets is muziekmanager en heeft met Dream Events een eigen evenementenbureau. En gisteren lanceerde hij samen met Vlaams zanger ND Anderson een singel met videoclip om aandacht te vragen voor gaybashing.

Bervoets heeft een reden waarom hij de singel liet maken. Twee jaar geleden werd hij zelf slachtoffer van gaybashing in Oostende. "Maar in het landelijke Wijtchate voel ik me altijd veilig." Bij de lokale politiezone Arro Ieper liepen de voorbije jaren dan ook zo goed als geen klachten binnen over homohaat. Bervoets woont sinds 8 maanden in Wijtschate, samen met zijn bejaarde moeder in de boerderij van de familie Welvaert uit de serie Eigen Kweek.

Bervoets kon recent de Vlaamse zanger ND Anderson strikken om een singel met video op te nemen tegen gaybashing. "Ik kon de zanger overhalen om 'I am what I am' van Gloria Gaynor te coveren," zegt Peter. Met de singel willen beide heren oproepen homo's niet langer lastig te vallen. Over de homofobe aanval die Peter zelf meemaakte in Oostende, twee jaar geleden zegt hij: "Ik heb daarvoor een schadevergoeding van 250 euro gekregen. De dader kreeg een werkstraf van 20 uur. Dat is een heel milde straf. Gelukkig ben ik in Wijschate nog nooit lastig gevallen. Ik voel me hier altijd veilig. Eerder was er in zijn woonplaats wel eens sprake van vandalisme en druggebruik, maar een dossier rond gaybashing is er nog niet geweest.

Bervoets wil verder samen met Peter Van Landeghem holebi fuiven organiseren. In het verleden pakte Fenix al eens uit met een holebifuif, maar de voorbije jaren is het verrassend stil in de regio. Maar daar komt nu verandering in. "In bistro de Gilde plan ik daarom maandelijks een holebifuif, waar uiteraard iedereen welkom is. Het was trouwens de uitbater van de bistro, ook een homo, die me contacteerde om samen het evenement op touw te zetten." Bervoets leerde de kneepjes van het vak in Oostende waar hij jaren meedraaide in danscafe de Temptation. De eerste holebifuif zal doorgaan in april. "We moeten nog een datum vastprikken. We verspreiden weldra info via affiches. Bervoets beseft goed dat niet iedereen staat te springen om zo'n affiche uit te hangen. "Gelukkig zijn er ook heel wat holebi vriendelijke zaken, zegt hij. Voor meer info en boekingen: dreamevents@live.be

Cavaria, de koepel van de Vlaamse en Brusselse holebi en transgender verenigingen zwaait het initiatief veel lof toe. "Holebi's zijn opvallend minder aanwezig in het straatbeeld vand e Westhoek, maar ze zijn er uiteraard wel. We kunnen alleen maar toejuichen dat er nu een veilige ontmoetingsplaats wordt opgericht," zegt Katrine Vanleirberghe van Cavaria. Bekijk hieronder de gloednieuwe muziek video van ND Anderson tegen gaybashing:

Bron: peter bervoets en hln.be 2014

Dit bericht is gepost op 17 March, 2014 en 3366 keer gelezen.