Nederlandse film over transgender wint prijs - film integraal gratis te zien + video.

De Amsterdamse film Geen Klote! heeft 3 prijzen gewonnen op het 48 Hour Film Project. Acteurs William Spaaij en Johnny Kraaikamp Jr. spelen de hoofdrollen in de productie. De film werd in New Orleans bekroond met prijzen voor beste film, beste montage en beste acteur.

Het 48 Hour Film Project is een project waarbij men binnen 48 uur een volledige film moet maken. Geen gemakkelijke opgave, want het hele script moet in die tijd geschreven worden en dan moet alles nog opgenomen worden. Vanuit de hele wereld doen er filmmakers mee aan dit project. De winnaars van alle steden nemen het in de finale tegen elkaar op, tijdens het Filmapalooza Festival in New Orleans.

Uit alle 21.000 inzendingen werd de Nederlands film Geen Klote! als winnaar aangewezen. Ook won men de prijs voor beste montage en Johnny Kraaikamp Jr won ook de prijs voor beste acteur. Hoofdrolspeler William Spaaij reageerde tegenover Expreszo heel blij: Ben nog steeds euforisch. Geen Klote! wint beste short film van de wereld op Filmapalooza! Daarnaast werd de regie ook genomineerd voor een prijs op het Festival, maar won deze helaas niet. De film is geregisseerd door Jon Karthaus en Melvin Simons. Geen Klote! gaat over een transgender (William Spaaij) die op zijn verjaardag zijn vader (Kraaikamp) vertelt over zijn hormoonbehandeling. Spaaij: Het verhaal behandelt veel actuele thema's, zoals zinloos geweld en de acceptatie van transgenders. De gehele film is via YouTube te bekijken zie video hieronder - Eerder creëerden de makers ook de film 30 Milligram. Deze zal later dit jaar in première gaan.2014 holebi info

Dit bericht is gepost op 15 March, 2014 en 2667 keer gelezen.