Lijstduwer N-VA in elkaar geslagen door homofobe jongeren in Brussel.Olivier Godfroid, lijstduwer voor de Kamerlijst van de N-VA in het Brussels gewest, is het slachtoffer geworden van 'gay bashing'. Op zaterdagavond werd hij in elkaar geslagen in de Brusselse binnenstad, zegt hij vandaag in een persbericht.

"Omstreeks 20 uur liep ik met een vriend naar mijn huis toe. Ik werd aangesproken en uitgescholden door een drietal mannen. "Ze vroegen of we pédé (homo) waren en er volgden nog wat obscene vragen." Het ging om jongeren van allochtone afkomst. Godfroid vertelde verder: "Op een bepaald moment werden we plots omringd door een 15 a 20 jongeren van verschillende leeftijden, en voor we het wisten werden we meermaals geslagen, en viel ik op de grond, ook kreeg ik slagen in mijn nek." De vriend van Godfroid kreeg een trap in de rug. Twee dagen later houdt Godfroid flinke hoofdpijn en een pijnlijk been over aan het incident. Godfroid deed aangifte bij de politie en gaat morgen bij de dokter langs.

Volgens Godfroid is agressie tegen holebi's een belangrijk probleem in de hoofdstad. "Elke Brusselaar die holebi's in zijn vriendenkring heeft, weet hoe vaak ze het slachtoffer zijn van verbale en zelfs fysieke agressie. In 2012 bleek dat 35 procent van de Brusselse holebi's in de voorgaande zes maanden een of meer keren werd geconfronteerd met verbale agressie. 18,5 procent gaf aan al het slachtoffer geweest te zijn van fysieke agressie."

De N-VA geeft een aantal suggesties mee om het fenomeen van 'gay bashing' tegen te gaan. Dat gaat van aandacht voor gelijkheid en vrijheid in het onderwijs en inburgering tot een verhoogde aanwezigheid van politie in holebi-uitgaansbuurten. De partij is ook van mening dat er meer aandacht in het onderwijs moet komen voor waarden, gelijkheid en vrijheid, en dat er specifieke campagnes moeten worden gelanceerd in het uitgaansmilieu om agressie te documenteren. Er moet ook structureel overleg komen met de allochtone gemeenschap dat tot duidelijke afspraken moet leiden.


Bron: de morgen.be en brusselnieuws.be 2014

Dit bericht is gepost op 10 March, 2014 en 2537 keer gelezen.Reageer op dit bericht: