NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Koppel uit Berchem riskeert veroordeling wegens homohaat

Een Marokkaans koppel uit Berchem hangt een veroordeling boven het hoofd wegens belaging en homohaat. Jarenlang beledigden ze hun buren, een homokoppel. Eerder kon je bij holebi.info al het verhaal lezen van Jean-Pierre en Willy (foto), die al 30 jaar samen wonen maar die sinds ze enkele jaren geleden nieuwe buren kregen in een hel leven.

Al dertig jaar lang wonen Willy Vermeulen en Jean-Pierre Dewulf samen op de Groenenhoek. Alles verliep goed, tot het koppel in 2009 Ahmed M. (45) en Samira E. (35) als nieuwe buren kreeg. Vijf jaar geleden dienden Willy en Jean-Pierre voor het eerst een klacht in bj de politie en gerecht, dat ging toen over pesterijen, maar ook over slagen en verwondingen tegenover Jean-Pierre. Het begon allemaal toen buurman Ahmed aan Willy en Jean-Pierre vroeg om de stenen tuinmuur af te breken, die hij gevaarlijk vond voor zijn spelende kinderen. Jean-Pierre en Willy gingen akkoord en plaatsten een nieuwe houten scheiding, maar de dwarslat, die de katten moet toelaten makkelijk thuis te komen, was voor Ahmed een doorn in het oog, waarna die zelf besloot de lat weg te halen. Toen Jean-Pierre er een ladder bij haalde om de buurman te stoppen, werd hij geslagen en bedreigd.

Toen kwamen er problemen omwille van schimmel- en vochtplekken in zowel het huis van Ahmed als in het huis van Jean-Pierre en Willy. Na een tijdje bleek dat de waterschade kwam vanbij Ahmed waarna de verzekering slachtoffers Jean-Pierre en Willy uitbetaalde. Maar Ahmed kon dat niet verwerken, en kwam later opnieuw met een schadeclaim bij een andere verzekeringsinstelling aandraven, die hem ongelijk gaven omdat het eerder al was vastgesteld dat de problemen van bij hem kwamen en Jean-Pierre en Willy geen schuld troffen en al waren vergoed door Ahmed's eerdere verzekering. Toen volgde er nog meer problemen. Het Marokkaanse gezin begon met het belagen en beledigen van Willy en Jean-Pierre. Daarbij sloeg Ahmed meermaals luid met een stok tegen de omheining, en riep hij zelfs woorden als vuile janetten en homoslaafjes.

Daarnaast kregen Jean-Pierre en Willy ook nog katten uitwerpselen in hun tuin gekieperd, werd een baksteen op hun dak gegooid en werd hun voetpad besmeurd.

Volgens de openbaar aanklager waren de belaging en beledigingen duidelijk ingegeven door een haat voor homo's. Zo hoorde een getuige Samira roepen dat homo's erger zijn dan beesten en liet Ahmed zich ontvallen dat hij van zijn religie niet met homo's mag praten.

Het Marokkaanse koppel spande ook zijn kinderen voor de kar. Ook zij bestookten Willy en Jean-Pierre met gemene opmerkingen en verwijten. De openbaar aanklager tilt zwaar aan de feiten en vorderde tien maanden cel met uitstel. Het koppel zou beter een cursus diversiteit volgen. Indien men van deze samenleving deel uitmaakt, moet men zijn persoonlijke gevoelens ondergeschikt maken aan de onze waarden en normen. De verdediging van de beklaagden gaf toe dat de koppels op voet van oorlog leven, maar stelde dat van homohaat geenszins sprake is. Maar toch is het Marokkaanse koppel in beschuldiging gesteld van: slagen en verwondingen door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenote, dierenmishandeling en nachtlawaai en lasterlijke aangifte van racisme; en dit alles ingegeven door de verzwarende omstandigheid van homohaat. Het vonnis volgt na vijf jaar eindelijk op 4 april van dit jaar.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOMO KOPPEL LEEFT AL JAREN IN HEL DOOR HOMOFOBE BUREN (2013)


Bron: eigen berichtgeving via Jean- Pierre de Wulf en verder via het nieuwsblad - 2014

Dit bericht is gepost op 08 March, 2014 en 2651 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 april 2020 - CORONAVIRUS
21 mei 2020 - Trans Party
30 mei 2020 - 6 YRS H.I.M
31 mei 2020 - CafeDeLove Revival
06 juni 2020 - Dance With Pride
14 juni 2020 - RuPaul Werq The World
27 juni 2020 - Travestie Show
27 juni 2020 - Girls for Girls
11 juli 2020 - Unicorn Festival
08 augustus 2020 - H.I.M Pride

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Mister Gay Belgium verkiezing verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus crisis.

 

Ook klein Antwerps stadje krijgt weldra een regenboog zebrapad + extra info + lijstje.

 

Coronavirus Belgie: Sensoa raad hetero's holebi's en transgenders alle vormen van seks af, en opgelet voor acute soa's.

 

Regenboogzebrapad al eerder aangelegd wegens minder drukte door coronavirus in West-Vlaamse stad.

 

Belgian Pride verplaatst naar nieuwe datum vanwege coronavirus.

 


Buitenlands nieuws

Nog steeds voelen holebi & transgender studenten zich vaak gediscrimineerd.

 

Homo's kunnen coronavirus patiƫnten redden maar mogen dat niet.

 

Uniek: Nederlands kinderziekenhuis opent transgender kind afdeling.

 

Amerikaans gouverneur komt met 2 zware anti transgender wetten.

 

Holebi & transgender senioren krijgen zeer nodige hulp in tijden van coronacrisis.

 

Nieuwe poging om holebi zijn uit strafwet te halen mislukt.

 


Showbizz & Sport

Sneer van NikkieTutorials naar Ellen DeGeneres nu internationaal nieuws + video.

 

Library of Congress neemt holebi & trans anthem, ook populair onder hetero's, op in verzameling + video.

 

Rapster komt uit de kast en stelt daarbij meteen haar vriendin voor.

 

Voormalig NBA speler die in 2014 geschiedenis schreef en vriend besmet met coronavirus.

 

Orange Is the New Black actrice heeft veel te danken aan transgender actrice.