NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Koppel uit Berchem riskeert veroordeling wegens homohaat

Een Marokkaans koppel uit Berchem hangt een veroordeling boven het hoofd wegens belaging en homohaat. Jarenlang beledigden ze hun buren, een homokoppel. Eerder kon je bij holebi.info al het verhaal lezen van Jean-Pierre en Willy (foto), die al 30 jaar samen wonen maar die sinds ze enkele jaren geleden nieuwe buren kregen in een hel leven.

Al dertig jaar lang wonen Willy Vermeulen en Jean-Pierre Dewulf samen op de Groenenhoek. Alles verliep goed, tot het koppel in 2009 Ahmed M. (45) en Samira E. (35) als nieuwe buren kreeg. Vijf jaar geleden dienden Willy en Jean-Pierre voor het eerst een klacht in bj de politie en gerecht, dat ging toen over pesterijen, maar ook over slagen en verwondingen tegenover Jean-Pierre. Het begon allemaal toen buurman Ahmed aan Willy en Jean-Pierre vroeg om de stenen tuinmuur af te breken, die hij gevaarlijk vond voor zijn spelende kinderen. Jean-Pierre en Willy gingen akkoord en plaatsten een nieuwe houten scheiding, maar de dwarslat, die de katten moet toelaten makkelijk thuis te komen, was voor Ahmed een doorn in het oog, waarna die zelf besloot de lat weg te halen. Toen Jean-Pierre er een ladder bij haalde om de buurman te stoppen, werd hij geslagen en bedreigd.

Toen kwamen er problemen omwille van schimmel- en vochtplekken in zowel het huis van Ahmed als in het huis van Jean-Pierre en Willy. Na een tijdje bleek dat de waterschade kwam vanbij Ahmed waarna de verzekering slachtoffers Jean-Pierre en Willy uitbetaalde. Maar Ahmed kon dat niet verwerken, en kwam later opnieuw met een schadeclaim bij een andere verzekeringsinstelling aandraven, die hem ongelijk gaven omdat het eerder al was vastgesteld dat de problemen van bij hem kwamen en Jean-Pierre en Willy geen schuld troffen en al waren vergoed door Ahmed's eerdere verzekering. Toen volgde er nog meer problemen. Het Marokkaanse gezin begon met het belagen en beledigen van Willy en Jean-Pierre. Daarbij sloeg Ahmed meermaals luid met een stok tegen de omheining, en riep hij zelfs woorden als vuile janetten en homoslaafjes.

Daarnaast kregen Jean-Pierre en Willy ook nog katten uitwerpselen in hun tuin gekieperd, werd een baksteen op hun dak gegooid en werd hun voetpad besmeurd.

Volgens de openbaar aanklager waren de belaging en beledigingen duidelijk ingegeven door een haat voor homo's. Zo hoorde een getuige Samira roepen dat homo's erger zijn dan beesten en liet Ahmed zich ontvallen dat hij van zijn religie niet met homo's mag praten.

Het Marokkaanse koppel spande ook zijn kinderen voor de kar. Ook zij bestookten Willy en Jean-Pierre met gemene opmerkingen en verwijten. De openbaar aanklager tilt zwaar aan de feiten en vorderde tien maanden cel met uitstel. Het koppel zou beter een cursus diversiteit volgen. Indien men van deze samenleving deel uitmaakt, moet men zijn persoonlijke gevoelens ondergeschikt maken aan de onze waarden en normen. De verdediging van de beklaagden gaf toe dat de koppels op voet van oorlog leven, maar stelde dat van homohaat geenszins sprake is. Maar toch is het Marokkaanse koppel in beschuldiging gesteld van: slagen en verwondingen door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenote, dierenmishandeling en nachtlawaai en lasterlijke aangifte van racisme; en dit alles ingegeven door de verzwarende omstandigheid van homohaat. Het vonnis volgt na vijf jaar eindelijk op 4 april van dit jaar.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOMO KOPPEL LEEFT AL JAREN IN HEL DOOR HOMOFOBE BUREN (2013)


Bron: eigen berichtgeving via Jean- Pierre de Wulf en verder via het nieuwsblad - 2014

Dit bericht is gepost op 08 March, 2014 en 2705 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 juli 2020 - Amsterdam Pride Online + Walk
03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
05 augustus 2020 - Antw Pride online & buiten
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Groen en Gentse Prof willen einde aan haatberichten op sociale media tegen holebi trans en anderen.

 

Antwerp Pride (5 - 9 Augustus) online, buiten, films, enz...

 

Open brief: steun je lokale Vlaamse holebi & trans+ onderneming en horecazaak.

 

Studente Thomas More-Hogeschool Mechelen genomineerd voor Podcastprijs over haar comingout + podcast.

 

Brugge legde (2de) regenboogzebrapad aan op unieke plaats.

 

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 


Buitenlands nieuws

Thailand staat op het punt geschiedenis te schrijven betreffende holebi's.

 

Turkse president zet bevolking aan tot holebi- en transfobie en haat.

 

Ondanks Covid 19 komen duizenden holebi's, interseks trans+ & sympathisanten op straat in Parijs + video.

 

Zuid-Afrika keurt wet goed die ambtenaren verbied homohuwelijken te weigeren.

 

Amsterdam Pride 9 dagen feest online (25/07 - 02/08), maar ook Pride Walk & demonstratie. + video.

 

Holebi's en transgenders boos op Facebook.

 


Showbizz & Sport

Braziliaanse eerste trans model in Sports Illustrated zwempakeditie.

 

Uitspraken J.K Rowling over transgenders blijft voor opschudding zorgen, ook in BelgiƩ.

 

Modern Family acteur en echtgenoot trotse papa's van zoontje.

 

Nederlands presentator en ex zanger Gordon herviel en schaamt zich diep.

 

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video