NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Koppel uit Berchem riskeert veroordeling wegens homohaat

Een Marokkaans koppel uit Berchem hangt een veroordeling boven het hoofd wegens belaging en homohaat. Jarenlang beledigden ze hun buren, een homokoppel. Eerder kon je bij holebi.info al het verhaal lezen van Jean-Pierre en Willy (foto), die al 30 jaar samen wonen maar die sinds ze enkele jaren geleden nieuwe buren kregen in een hel leven.

Al dertig jaar lang wonen Willy Vermeulen en Jean-Pierre Dewulf samen op de Groenenhoek. Alles verliep goed, tot het koppel in 2009 Ahmed M. (45) en Samira E. (35) als nieuwe buren kreeg. Vijf jaar geleden dienden Willy en Jean-Pierre voor het eerst een klacht in bj de politie en gerecht, dat ging toen over pesterijen, maar ook over slagen en verwondingen tegenover Jean-Pierre. Het begon allemaal toen buurman Ahmed aan Willy en Jean-Pierre vroeg om de stenen tuinmuur af te breken, die hij gevaarlijk vond voor zijn spelende kinderen. Jean-Pierre en Willy gingen akkoord en plaatsten een nieuwe houten scheiding, maar de dwarslat, die de katten moet toelaten makkelijk thuis te komen, was voor Ahmed een doorn in het oog, waarna die zelf besloot de lat weg te halen. Toen Jean-Pierre er een ladder bij haalde om de buurman te stoppen, werd hij geslagen en bedreigd.

Toen kwamen er problemen omwille van schimmel- en vochtplekken in zowel het huis van Ahmed als in het huis van Jean-Pierre en Willy. Na een tijdje bleek dat de waterschade kwam vanbij Ahmed waarna de verzekering slachtoffers Jean-Pierre en Willy uitbetaalde. Maar Ahmed kon dat niet verwerken, en kwam later opnieuw met een schadeclaim bij een andere verzekeringsinstelling aandraven, die hem ongelijk gaven omdat het eerder al was vastgesteld dat de problemen van bij hem kwamen en Jean-Pierre en Willy geen schuld troffen en al waren vergoed door Ahmed's eerdere verzekering. Toen volgde er nog meer problemen. Het Marokkaanse gezin begon met het belagen en beledigen van Willy en Jean-Pierre. Daarbij sloeg Ahmed meermaals luid met een stok tegen de omheining, en riep hij zelfs woorden als ‘vuile janetten’ en ‘homoslaafjes’. Daarnaast kregen Jean-Pierre en Willy ook nog kattenuitwerpselen in hun tuin gekieperd, werd een baksteen op hun dak gegooid en werd hun voetpad besmeurd.

Volgens de openbaar aanklager waren de belaging en beledigingen duidelijk ingegeven door een haat voor homo‘s. Zo hoorde een getuige Samira roepen dat ‘homo's erger zijn dan beesten’ en liet Ahmed zich ontvallen dat ‘hij van zijn religie niet met homo's mag praten’. Het Marokkaanse koppel spande ook zijn kinderen voor de kar. Ook zij bestookten Willy en Jean-Pierre met gemene opmerkingen en verwijten. De openbaar aanklager tilt zwaar aan de feiten en vorderde tien maanden cel met uitstel.‘Het koppel zou beter een cursus ‘diversiteit’ volgen. Indien men van deze samenleving deel uitmaakt, moet men zijn persoonlijke gevoelens ondergeschikt maken aan de onze waarden en normen.’ De verdediging van de beklaagden gaf toe dat de koppels op voet van oorlog leven, maar stelde dat van homohaat geenszins sprake is. Maar toch is het Marokaanse koppel in beschuldiging gesteld van: slagen en verwondingen door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenote, dierenmishandeling en nachtlawaai en lasterlijke aangifte van racisme; en dit alles ingegeven door de verzwarende omstandigheid van homohaat. Het vonnis volgt na vijf jaar eindelijk op 4 april van dit jaar.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOMO KOPPEL LEEFT AL JAREN IN HEL DOOR HOMOFOBE BUREN (2013)Bron: eigen berichtgeving via Jean- Pierre de Wulf en verder via het nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 08 March, 2014 en 2634 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 februari 2020 - CarnaWally Pannekoek
23 februari 2020 - Flash - Color Carnival
28 februari 2020 - 5 Year Smooch
29 februari 2020 - RuPauls Drag Party
01 maart 2020 - Flash Gay Party
04 maart 2020 - Darklands Big Bang
05 maart 2020 - Darklands Deluge
05 maart 2020 - Darklands Mayhem
06 maart 2020 - Darklands Cataclysm
06 maart 2020 - Darklands Ball Bizar

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

In Belgie worden er elke dag 4 a 5 kinderen met intersekse kenmerken, (met 40 variaties), geboren.

 

Belgie aan top transgenderzorg, maar meer dan 600 mensen op wachtlijst + cijfers.

 

Derde Oost-Vlaamse plaats protesteert tegen holebi & trans+ vrije zones in Polen.

 

Kris, 48, is de eerste holebi & trans+ life coach van Oost-Vlaanderen.

 

Vlaamse Milan werd zo hard gepest dat hij op 16-jarige leeftijd van school af ging.

 

Antwerpse gemeente betaalt kosten schoolcampagne rond holebi's & transgenders.

 


Buitenlands nieuws

Anti holebi campagne die pedoseksualiteit vergeleek met homoseksualiteit is informatief & educatief, aldus rechter.

 

Homofoben weigeren in het VK mag, en geen huwelijksdiensten weigeren in Noord Ierland.

 

Indonesië wil homoseksualiteit verbieden in het hele land.

 

Poetin: 'Zo lang ik aan de macht ben komt er geen homohuwelijk'.

 

Gehuwde hetero's kunnen gelukkiger zijn als ze voorbeeld nemen aan homo & lesbische huwelijken.

 


Showbizz & Sport

Canadese Olympische sporter uit de kast.

 

Voor het eerst neemt transvrouw deel aan Olympische selectie in de VS.

 

25-jarige acteurs Connor Jessup en Miles Heizer zijn een koppel.

 

Prof basketbalspeler vertelt bij Ellen DeGeneres hoe trots hij is op zijn transgender dochtertje + Video.

 

Elton John won Oscar, gaf ontroerende speech en verenigde zich opnieuw met Eminem + 2 video's.