Je leest:

Koppel uit Berchem riskeert veroordeling wegens homohaat

Een Marokkaans koppel uit Berchem hangt een veroordeling boven het hoofd wegens belaging en homohaat. Jarenlang beledigden ze hun buren, een homokoppel. Eerder kon je bij holebi.info al het verhaal lezen van Jean-Pierre en Willy (foto), die al 30 jaar samen wonen maar die sinds ze enkele jaren geleden nieuwe buren kregen in een hel leven.

Al dertig jaar lang wonen Willy Vermeulen en Jean-Pierre Dewulf samen op de Groenenhoek. Alles verliep goed, tot het koppel in 2009 Ahmed M. (45) en Samira E. (35) als nieuwe buren kreeg. Vijf jaar geleden dienden Willy en Jean-Pierre voor het eerst een klacht in bj de politie en gerecht, dat ging toen over pesterijen, maar ook over slagen en verwondingen tegenover Jean-Pierre. Het begon allemaal toen buurman Ahmed aan Willy en Jean-Pierre vroeg om de stenen tuinmuur af te breken, die hij gevaarlijk vond voor zijn spelende kinderen. Jean-Pierre en Willy gingen akkoord en plaatsten een nieuwe houten scheiding, maar de dwarslat, die de katten moet toelaten makkelijk thuis te komen, was voor Ahmed een doorn in het oog, waarna die zelf besloot de lat weg te halen. Toen Jean-Pierre er een ladder bij haalde om de buurman te stoppen, werd hij geslagen en bedreigd.

Toen kwamen er problemen omwille van schimmel- en vochtplekken in zowel het huis van Ahmed als in het huis van Jean-Pierre en Willy. Na een tijdje bleek dat de waterschade kwam vanbij Ahmed waarna de verzekering slachtoffers Jean-Pierre en Willy uitbetaalde. Maar Ahmed kon dat niet verwerken, en kwam later opnieuw met een schadeclaim bij een andere verzekeringsinstelling aandraven, die hem ongelijk gaven omdat het eerder al was vastgesteld dat de problemen van bij hem kwamen en Jean-Pierre en Willy geen schuld troffen en al waren vergoed door Ahmed's eerdere verzekering. Toen volgde er nog meer problemen. Het Marokkaanse gezin begon met het belagen en beledigen van Willy en Jean-Pierre. Daarbij sloeg Ahmed meermaals luid met een stok tegen de omheining, en riep hij zelfs woorden als ‘vuile janetten’ en ‘homoslaafjes’. Daarnaast kregen Jean-Pierre en Willy ook nog kattenuitwerpselen in hun tuin gekieperd, werd een baksteen op hun dak gegooid en werd hun voetpad besmeurd.

Volgens de openbaar aanklager waren de belaging en beledigingen duidelijk ingegeven door een haat voor homo‘s. Zo hoorde een getuige Samira roepen dat ‘homo's erger zijn dan beesten’ en liet Ahmed zich ontvallen dat ‘hij van zijn religie niet met homo's mag praten’. Het Marokkaanse koppel spande ook zijn kinderen voor de kar. Ook zij bestookten Willy en Jean-Pierre met gemene opmerkingen en verwijten. De openbaar aanklager tilt zwaar aan de feiten en vorderde tien maanden cel met uitstel.‘Het koppel zou beter een cursus ‘diversiteit’ volgen. Indien men van deze samenleving deel uitmaakt, moet men zijn persoonlijke gevoelens ondergeschikt maken aan de onze waarden en normen.’ De verdediging van de beklaagden gaf toe dat de koppels op voet van oorlog leven, maar stelde dat van homohaat geenszins sprake is. Maar toch is het Marokaanse koppel in beschuldiging gesteld van: slagen en verwondingen door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenoot, belaging (stalking) door de echtgenote, dierenmishandeling en nachtlawaai en lasterlijke aangifte van racisme; en dit alles ingegeven door de verzwarende omstandigheid van homohaat. Het vonnis volgt na vijf jaar eindelijk op 4 april van dit jaar.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOMO KOPPEL LEEFT AL JAREN IN HEL DOOR HOMOFOBE BUREN (2013)Bron: eigen berichtgeving via Jean- Pierre de Wulf en verder via het nieuwsblad.be

Dit bericht is gepost op 08 March, 2014 en 2570 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME
05 oktober 2019 - La Hause
19 oktober 2019 - Soiree Feminee
19 oktober 2019 - 22 Years Red&Blue

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Verwijt dat een rechtse holebi schande is voor holebi gemeenschap maakt me boos, aldus Vlaams politicus.

 

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Sam Bettens schrijft brief aan Sarah Bettens.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskeeën pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 


Showbizz nieuws

Queer Eye ster uit de kast als HIV-positief.

 

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.