Britse Queen prijst voor het eerst openlijk holebi & transgender organisatie.De Britse Queen Elizabeth II heeft voor het eerst een statement gemaakt in het voordeel van een holebi en transgender liefdadigheids instelling. Het is daarbij voor het eerst in de 61 jaar dat de Queen op de troon zit dat ze de woorden homo, lesbisch, biseksueel en transgender gebruikte in een speech.

Elizabeth II prees de Londense Lesbian and Gay Switchboard met zijn veertigste verjaardag, waarbij ze de naam van de organisatie uitsprak en haar beste wensen en felicitaties uitsprak betreffende deze speciale verjaardag. Het switchboard is een organisatie die holebi's en transgenders hulpverlening biedt via de telefoon, en viert zijn veertigste verjaardag met een gala waarbij tal van politici aanwezig zijn.

Ook verschillende Britse politici prezen het werk van het switchboard. Eerste minister David Cameron zei:"In de afgelopen 40 jaar heeft de organisatie al veel kunne betekenen voor holebi's en transgenders, en ik wil daarom ook de vele vrijwilligers, het bestuur en andere prijzen voor hun inzet voor de organisatie en ik wens hen nog veel succes toe in de toekomst." Boris Johnson, de burgemeester van Londen beschreef het switchboard als een eerste aanloophaven voor vele duizenden mensen, waarbij het succes te danken is aan de vele mensen die zich belangenloos inzetten voor anderen."

Vice-premier Nick Clegg zei dat ondanks het feit dat er al veel gebeurd is in de UK betreffende gelijkheid, is er toch nog veel werk aan de winkel, wat ook blijkt door de duizenden telefoontjes van mensen die terecht kunnen bij de organisatie omdat ze zich geïsoleerd voelen omwille van hun seksuele geaardheid of gender identiteit. Ze kunnen last hebben om uit de kast te komen tegenover familie en vrienden, last hebben van homofobie op school of discriminatie op het werk, of simpelweg voor het praten met iemand over hun leven. Wat het ook is, groot of klein, ze kennen de weg naar het Switchboard dat er is voor hen. Labour leider Ed Milliband zei: "Ik wil de organisatie feliciteren met hun veertigste verjaardag, en of het nu luisteren is wat ze doen, naar mensen die het moeilijk hebben, of mensen helpen de weg te vinden, aan het eind is de telefoondienst erg belangrijk. De organisatie is een fantastisch netwerk gedragen door vele vrijwilligers, en ik wil dan ook mijn dank uitspreken voor deze hulpverleners en het werk dat ze doen om de holebi en trans gemeenschap en hun families te helpen."

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 07 March, 2014 en 2468 keer gelezen.Reageer op dit bericht: