Lesbienne ontsnapte uit Belgische gevangenis om samen te zijn met haar vrouw + video.

Gisteren vertelde een vrouwelijke gevangene in het tv-programma Alloo in de vrouwengevangenis, dat ze vijf maanden lang samen met haar echtgenote op de vlucht was. Kimberly en An leerden elkaar binnen de muren van de gevangenis kennen. De vonk sloeg over en momenteel zijn ze een koppel, maar An moet nog wel iedere avond terugkeren naar haar cel.

De Antwerpse An Van Den Broeck, 37, ontsnapte vorig jaar in april uit de gevangenis, ze profiteerde daarbij van het regime van halve vrijheid om op de vlucht te slaan. Van Den Broeck ontsnapte omdat ze niet langer zonder haar vriendin kon, de 25-jarige Kimberley waar ze inmiddels mee getrouwd is. An mocht de Brugse gevangenis overdag verlaten om te gaan werken, en om haar vrijlating voor te bereiden, maar op een avond keerde ze niet meer naar de cel terug. Samen met Kimberley trok ze naar Frankrijk.

Omdat we elkaar nooit meer zagen, vertelt Kimberley Henderickx, die toen net twee maanden vrij was. Ik had een appartementje gevonden vlak bij de Brugse gevangenis, zodat ik An elke dag nog snel een half uurtje kon zien wanneer ze na haar job terugkeerde naar de gevangenis. Ik was de enige met wie ze nog contact had. Door haar regime mocht ze amper nog contact hebben met andere gevangenen. En ze miste mij heel erg. Het werd onhoudbaar voor An. De twee vrouwen leerden elkaar eerder kennen in de gevangenis van Hasselt. Van Den Broeck is tot vijf jaar cel veroordeeld, omdat ze in februari 2010 bij een ruzie een 67-jarige man wurgde. Dat er plots iemand door mij dood was, heb ik nooit gewild, vertelde ze gisteravond aan tv-maker Luk Alloo. Ze werd verliefd op Kimberley, die dertien maanden lang in de cel zat wegens oplichting. De vrouw ging langs bij tientallen kapsalons en schoonheidssalons, maar verdween daarna zonder te betalen. Trots ben ik daar niet op, zegt ze. Het was gewoon gemakkelijk.

An en Kimberly trokken naar Frankrijk: Maar eenvoudig en plezierig was dat leven niet, zegt Kimberley. Het was geen vakantietripje. Je wordt gezocht, en je bent daardoor geen enkel moment op je gemak. Elk moment kan je opgepakt worden. Elke dag moesten we weer zien te bedenken waar we die nacht gingen slapen. Vaak moesten we op straat slapen. En vaak hadden we geen geld om te eten.

In augustus keerden de twee naar Belgiƫ terug. We hebben niet veel steun gekregen. Veel mensen hebben ons laten vallen. Maar we hadden een appartementje, en we hadden elkaar. Daarna werd het moeilijk voor An, die zich de hele tijd afvroeg hoe de toekomst er voor hen beiden zou gaan uitzien. Eind december meldde Van Den Broeck zich weer aan de Brugse gevangenispoort. Dat is volgende week te zien in Alloo in de vrouwengevangenis. In ons land kan je niet gestraft worden voor een vlucht uit de gevangenis. Van Den Broeck verloor wel haar gunstregime. Ze heeft ondertussen vier jaar uitgezeten, zegt Kimberley, die in november in de Brugse gevangenis met haar vriendin trouwde.

In juni komt ze voor de strafuitvoeringsrechtbank. We hopen dat An dan kan vrijkomen. Bekijk hieronder een klein fragmentje uit de aflevering van gisteren van Luc Alloo in de vrouwengevangenis:
holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 07 March, 2014 en 12571 keer gelezen.