Eerste Italiaanse holebi sporter uit de kast - is 12de sporter dit jaar.

Italië heeft haar eerste openlijke prof holebi sporter. De 22-jarige Nicole Bonamino is de eerste Italiaanse sportster die op hoog niveau speelt en uit de kast komt. De Italiaanse holebi gemeenschap juicht haar coming out enorm toe, wat niet verwonderlijk is wanneer men weet dat er nog veel homofobie is in Italië en de overheid er niets aan doet, er jaarlijks vele Italiaanse holebi jongeren zelfmoord plegen, en het land nog steeds geen anti discriminatie wetten heeft.

Bonamino is een prof IJshockey speelster afkomstig uit het Noorden van Italië. Haar coming out zorgt voor heel wat opschudding. De Italiaanse sportwereld is zeer homofobisch, maar niet meer dan de algemene maatschappij. Toch kreeg Bonamino erg veel positieve reacties. In een interview vertelt ze dat ze op 18-jarige leeftijd uit de kast kwam tegenover haar ouders. Naar eigen zeggen kent ze nog veel holebi's in de sportwereld, ook in haar eigen team zouden er holebi's zijn, maar volgens haar durven die niet uit de kast te komen uit angst voor hun familie en carrière.

Verder zegt ze dat Italiaanse homo's het veel gemakkelijker hebben dan Italiaanse lesbiennes. "Dat komt omdat lesbiennes gewoon worden genegeerd, en oké, homo mannen zijn wel omringd door clichés, maar ze worden wel erkend. In Italië bestaan er geen clichés over lesbiennes, dus worden ze gewoon genegeerd en doet men alsof lesbisch zijn niet bestaat. Dat maakt het des te moeilijker wanneer je zelf lesbisch bent," aldus de sportster die momenteel traint voor de wereldkampioenschappen in juli van dit jaar.

Extra info: Sporters die dit jaar (2014) al uit de kast kwamen
1: Brits semi-prof voetballer => Liam Davis => tevens eerste openlijke semi-professionele Britse voetballer die nog actief is.
2: Braziliaans olympisch duiker > Ian Matos
3: Duits oud-voetballer =>Thomas Hitzlsperger
4: Canadese prof volleyballer => Chris Voth => eerste sporter uit eigen land die uit de kast komt.
5: Amerikaans College American football speler => Conner Mertens => eerste nog spelende college American football speler in de VS.
6: Argentijnse prof bokster => Ana Laura La Monita' Esteche - partner van Ohana Gimenez.
7: Argentijnse prof bokster => ohana 'Yoki' Gimenez - partner van Anna Esteche.
8: Fins Olympische zwemmer => Ari-Pekka Liukkonen.
9: Amerikaans College American Football speler => Chandler Whitney - vriendje van Conner Mertens.
10: Amerikaans College American football-speler => Michael Sam
11: Britse voetbal kapitein => Casey Stoney.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 07 March, 2014 en 3423 keer gelezen.