Filip Dewinter: "Biseksuelen, interseksuelen en hermafrodieten, hoever moeten we gaan met gelijkberechtiging?"Filip Dewinter (Vlaams Belang) heeft tijdens de Antwerpse gemeenteraad zijn grenzen voor gelijke rechten duidelijk gemaakt. "Biseksuelen, interseksuelen en hermafrodieten, hoever moeten we gaan met gelijkberechtiging?"

Aanleiding was de oproep van WOGA, de organisator van de worldOutgames in Antwerpen in 2013 tot gelijke rechten. Dewinter is duidelijk geen fan. "Ik lees hier vanalles over transseksuelen, biseksuelen, interseksuelen en hermafrodieten. Wat heeft dat nog met holebi's te maken? Gelijkberechtiging van homo's en lesbiennes, daar ga ik in mee. Maar gaan we nu niet te ver? Al die andere geaardheden wijken zo ver af van de norm van 99 procent van de bevolking. Wanneer gaat u dat eens begrijpen? Laat ons al die toestanden niet op een hoopje gooien, daar doe je holebi's ook geen plezier mee", hoorde Het Nieuwsblad Dewinter zeggen. Zowel Groen als CD&V en N-VA reageerden scherp. Schepen Philip Heylen (CD&V) noemde Dewinters tussenkomst lomp.

Opmerking van holebi.info:
Mijnheer de Winter is duidelijk in de war en ook erg dom. Want hij weet nog niet eens dat een interseksualiteit geen geaardheid is net zoals transseksualiteit, en dat hermafrodieten ook geen seksuele geaardheid is maar een genetische fout is ter hoogte van de geslachtsorganen waardoor een mens of dier zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtsorganen heeft. En dat de Winter deze uitspraken doet op het moment dat de wereld in shock is na de invoering van de anti holebi wet in Oeganda zal hem duidelijk ook een worst wezen getuige deze uitspraken. Verder stellen dat hij voor gelijke berechting van homo's en lesbiennes is, is niets meer dan een verkiezingsstunt in de hoop dat ook holebi's op zijn partij zullen stemmen bij de komende verkiezingen.

holebi info & nieuwsblad - 2014

Dit bericht is gepost op 25 February, 2014 en 6766 keer gelezen.